Σκαλαθύρματα 20/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

 • Κάποτε στη Σαουδική Αραβία μας έκανε τραπέζι ένας από τους πρίγκηπες. Χρυσά πιάτα, χρυσά σου πλα και ένας καταρράχτης που έτρεχε στο μέσον της τραπεζαρίας. Φυσικά κύριο πιάτο στο μενού, αρνί ψητό. Για μένα, τον επίσημο προσκεκλημένο είχαν κρατήσει τα δυο μάτια του κακόμοιρου του ζώου που ακόμη και από το πιάτο με κοίταζαν με παράπονο. Πού να τα φάω ρε εγώ αυτά; Απλώς μια στιγμή που δε με βλέπανε, τα ‘χωσα στην τσέπη μου. Αποτέλεσμα; 70 δολλάρια στο καθαριστήριο για να καθαρίσω το καλό μου το κοστούμι!
 • Ό,τι και να μου λέτε ρε παιδιά, εγώ δεν μπορώ να χωνέψω τους συνήθως νέους που κρατώντας ένα κινητό στο χέρι βγάζουν τις λεγόμενες «σέλφις». Αναθεμά τη για συνήθεια. Γιατί; Επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν φάει τα μούτρα τους, ξανοίγοντας το κινητό και όχι μπροστά τους.
 • Για όσους δεν το ξέρετε, το «οφτό» που λέμε στην Κρήτη είναι λέξη ομηρική. Αιώνες λοιπόν κρατάει η νοστιμιά του! Είτε κρέας είναι, είτε πατάτα, τρως τρως και δεν το χορταίνεις. Μόνο να χαρείτε: Μη λέτε «μεσογειακή» την Κρητική διατροφή. Καμιά σχέση δεν έχει η διατροφή μας μ’ αυτή των άλλων μεσογειακών χωρών.
 • Σ’ ένα νηπιαγωγεία της Δράμας  για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου δόθηκε ένα ποηματάκι προς αποστήθηση που έλεγε:
  «Άσπρη, κόκκινη, γαλάζια, πράσινη και κοραλί
  σαν ουράνιο τόξο να είναι, η σημαία η ελληνική.»
  ‘Αμα σας λέω ότι το παραξηλώσαν οι πούστηδες, μη με λέτε ρατσιστή.
 • Μια Κύπρια δασκάλα ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον πλανήτη και πήρε ως βραβείο ένα εκατομμύριο δολλάρια που τα διέθεσε όλα για το σχολειό της.