Σκαλαθύρματα 18/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Κάποτε έτυχα σε Απόκριες του Ρίο. Αν περιμένετε τώρα τίποτα σκανδαλιστικές λεπτομέρειες γελαστήκατε. Με έπιασε τέτοιος πανικός από την πολυκοσμία και το στριμωξίδι που γύρισα και κλείστηκα στο ξενοδοχείο για να πάρω ανάσα. Σήμερα σκέφτομαι πόσο απαράδεκτος τουρίστας ήμουνα σε όλη μου τη ζωή.
  • Ελπίζω να έχετε έτοιμους τους αετούς σας. Άλλωστε πουλάν τόσους πολλούς στους δρόμους που σας είναι εύκολο να επιλέξετε έναν της αρεσκείας σας. Εμείς βέβαια τους φτιάχναμε μόνοι μας. Με καλάμια που κόβαμε σε λωρίδες κι αν δεν είχαμε κόλλες χάρτινες τη βγάζαμε με εφημερίδες, αλευρόκολλα μετά, ουρά μακριά από κορδέλλες αποκριάτικες, κι είμαστε έτοιμοι για τα ύψη. Βέβαια το σημαντικότερο ήτανε να βρούμε μπόλικο σπάγγο (για να αγοράσουμε ούτε λόγος) και μετά να περάσουμε πρώτα χαρτονένια μηνύματα που ανέβαιναν όσο ψηλά και ο αετός, και μετά ξυραφάκια για να κόβουμε το σπάγγο οποιουδήποτε τολμούσε να μας ανταγωνιστεί. Παλιές εποχές θα μου πείτε. Σύμφωνοι. Δεν είπα ποτέ μου ότι είμαι σύγχρονος.
  • Βλέπω στους δρόμους τακτικά ηλικιωμένους ανθρώπους με βαμμένα τα μαλλιά και νεανική ενδυμασία να θέλουν να το παίξουν γκόμενοι. Ρε παιδιά και τα DC3 (οι θρυλικές ντακότες) είχαν για κάμποσο καιρό μεταμφιεστεί σε επιβατικά αεροσκάφη. Τη δόξα όμως του πολέμου ποτέ τους δεν την ξαναντίκρυσαν κι όποιος κατάλαβε τι θέλω να πω ας βάλει μια ολιά μυαλό.
  • Προσπαθεί ο Δήμος να παρέμβει στα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο. Δεν ξέρω τι δύναμη παρεμβάσεως έχει όμως καλά κάνει. Έτσι κι αρχίσει η τουριστική περίοδος και το αεροδρόμιο βρίσκεται στα ίδια χάλια τα σημερινά, ζήτω που καήκαμε.
  • Πήγα προχθές στις εγκαταστάσεις του γκολφ στο Ρούσσο Λάκκο. Όχι βέβαια για να παίξω αλλά για να καμαρώσω τις πέρδικες που τριγύριζαν ελεύθερες εκεί και να φάω και κάτι πρόχειρο, στο ωραιότατο εστιατόριο που έχουν οι εγκαταστάσεις. Μη μου πείτε ότι είναι ώρα μου να αρχίσω να παίζω γκολφ, γιατί ειλικρινά θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.