Σκαλαθύρματα 16/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Ε, τις παντέρμες τις λαγάνες και πώς μ’ αρέσουνε! Θα πάρω σβάρνα βέβαια τους φούρνους να δω ποιός θα έχει φέτος τις καλύτερες και μάλλον στου Βενέρη θα καταλήξω και πάλι. Θα την πάρω ζεστή – ζεστή και μέχρι να φτάσω στο σπίτι θα έχω εξαφανίσει τη μισή. Σταματώ όμως εδώ γιατί οι σιελογόνοι αδένες μου ήδη διαμαρτύρονται.
  • Αν έχω αυτοκίνητο την Καθαρή Δευτέρα – που μάλλον δεν θα έχω – θα πάω μια εκδρομή! Έτσι για να πατήσω χώμα να πιπιλίσω ξινίθρες και να δω αν βρω άγριες παπούλες. Έχω λυσσάξει πιά! Το μισό μπετόν από όσο έχουν ρίξει στο Ηράκλειο έχει θρονιαστεί ήδη στο στήθος μου. Πώς να αντέξω;
  • Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα – κι από εδά σας το λεώ – η σπουδαία Ρέα Γαλανάκη θα παρουσιάσει το καινούργιο της ωραίο βιβλίο στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Καλά θα κάνετε να το σημειώσετε. Πρόκειται να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπως πάντοτε άλλωστε.
  • Όσοι γιορτάσατε την Τετάρτη τον ομοφυλόφιλο «Άγιο» Βαλεντίνο ελπίζω να περάσατε καλά. Για μένα πάντως η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι ούτε τα αθηναϊκά κανάλια ούτε οι εφημερίδες παραχώρησαν ιδιαίτερο χρόνο ή χώρο στην πλαστή γιορτή κι αυτό είναι καλό.
  • Αρέσκονται φαίνεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα «Οθωμανικά χαστούκια» με τα οποία τους απειλεί ο Ερντογάν. Έβαλαν τέτοια γέλια που ασφαλώς και ήταν η καλύτερη απάντηση στον Τούρκο δικτάτορα.