Σκαλαθύρματα 15/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Έχω μια συνήθεια από το δημοτικό σχολείο! Να κουνάω ή να τρέμω τα πόδια μου όταν κάθομαι. Μεγάλωσα – προσοχή δεν γράφω γέρασα – και η συνήθεια εξακολουθεί προς εκνευρισμό των συνεργατών μου όπως άλλωστε και των διδασκάλων μου. Ε, να έχω κι εγώ ένα ελάττωμα ρε παιδιά.
  • Αισθάνομαι πανευτυχής σήμερα που ο οδοντίατρος κύριος Γιώργος Φιοράκης τέλειωσε – χωρίς ούτε μια φορά να πονέσω! – τη θεραπεία των δοντιών μου. Κούκλος έγινα! Προσοχή μόνο φιλενάδες γιατί μου χει έρθει μια ακατανίκητη επιθυμία να δαγκάσω φρέσκο κρεατάκι.
  • Έριξα χθες μια βιαστική ματιά στα «σκαλαθύρματα» που έχω γράψει και μου φάνηκαν σαν προσωπικό ημερολόγιο! Δεν πειράζει! Επεδίωκα και επιδιώκω πάντοτε τις ειλικρινείς μεταξύ μας σχέσεις. Ο Θεός βοηθός βέβαια αλλά εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω.
  • Εντείνεται καθημερινά η αγωνία μου για τη μεθαυριανή Καθαρά Δευτέρα. Κουζουλαίνομαι βλέπετε τόσο για την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής όσο και για τη ζεστή λαγάνα, το χαλβά, τα λουμπούνια, και την ταραμοσαλάτα που φτιάχνει η γυναίκα μου. Ο Θεός βοηθός για να περάσουμε ωραία μέχρι την Ανάσταση!
  • Όταν οι Τούρκοι καταλάμβαναν τη μισή Κύπρο η εγγυήτρια δύναμις της Μεγάλης Βρετανίας και οι Αμερικανοί έκαναν περιπολίες μακρυά από το νησί κι άφηναν τους δολοφόνους του Ετσεβίτ να προχωρούν μέχρι που τους σταμάτησαν οι Κρητικοί. Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο αν ξεσπάσει καμιά σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κι άστε τους συμβούλους του Ερντογάν να λένε ότι σκατά θέλουν.