Σκαλαθύρματα 13/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

 • «Να θυμάται ο Σαμαράς ότι υπήρξε πρώην πρωθυπουργός κι όχι κουτσαβάκι» δήλωσε ο Τζανακόπουλος. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβερνήσεως! Άμα εγώ μιλάω για κατάντια μη μου λέτε ότι έχω άδικο. Κι όσοι ακόμη διαφωνείτε θυμηθείτε τις μέρες του Τηλέμαχου Χυτήρη ή του Γιάννη Ρουμπάτη.
 • Πληρωμένη απάντηση έδωσε στους επικριτές του ο Μίκης Θεοδωράκης υπενθυμίζοντας ότι η αγάπη του λαού τον έχει ανεβάσει στον Όλυμπο. Μπράβο ρε Μίκη. Χαίρομαι που παρά τα χρόνια και την ασθένειά σου πήρες πάλι φωτιά και μου θυμίζεις τις παλιές καλές ημέρες.
 • Μια συμπαθέτατη φίλη μου, μου έγραψε σε ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί είμαστε αντίθετοι με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Φίλη μου καλή προφανώς εκείνες τις μέρες δεν διάβασες ολόκληρο το site. Θα έβλεπες τότε ότι είμαστε φανατικά υπέρμαχοι. Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια.
 • Συνεδριάσαμε χθες στη Βικελαία βιβλιοθήκη για το καινούργιο «παλίμψηστο». Κάθε φορά λοιπόν που έρχομαι σε επαφή με τους εκλεκτούς επιστήμονες της Συντακτικής Επιτροπής, ανακουφίζομαι! Είναι μεγάλη υπόθεση ξέρετε να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην Κρήτη. Φυσικά εγώ – διευκρινίζω – είμαι περίπου αμελητέα ποσότητα μπροστά τους. Αλλά επιμένω να γηράσκω αεί διδασκόμενος.
 • Οι τυχεροί που έχουν κοντά τους νερό ποτίζουν, Φλεβάρη μήνα, τις ελιές τους λόγω της ανομβρίας. Για τον ίδιο λόγο κι οι κάτοικοι του κέντρου του Ηρακλείου λένε το νερό νεράκι μια και το φράγμα Αποσελέμη έχει σχεδόν ξεραθεί. Και θυμάμαι πριν εμπλουτιστεί η λίμνη του Μαραθώνα στην Αθήνα που ήταν είδηση για τις εφημερίδες το πόσα κυβικά νερού είχε στη διάθεση της η πρωτεύουσα.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  Αφού σας φαίνεται «κατάντια» ο Τζανακάκης, μπορώ να ρωτήσω πως σας φαίνεται ο Trump;

 2. Λουκάς    

  Αγαπητέ μου Κώστα, Αιώνιε έφηβε.
  Διαβάζοντας το blog σου κάθε μέρα, αισθάνομαι πιο νέος τουλάχιστον 20 χρόνια.
  Νάσαι καλά !!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.