Σκαλαθύρματα 13/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Το ότι ο κύριος Σαββίδης (το παντέρμο κύριος!) μπήκε χθες στο γήπεδο με το πιστόλι του και καμιά δεκαριά μπράβους δεν έχει καμιά σημασία, ο άνθρωπος είπε τη μεγάλη κουβέντα ότι πρέπει να εξακολουθήσουμε να ψηφίζομε ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα που κάποτε στήριζα τον ΠΑΟΚ.
  • Εξακολουθούν οι λιακάδες στο Ηράκλειο και η φιλενάδα μου η Άνα ψοφάει στο Μπόχουμ. Της λέω εγώ να έρθει επαέ, αλλά αυτή μυαλό έχει; Δεν έχει.
  • Μια φίλη μου απαντώντας στη μαντινάδα του Πολάκη, «δεν θέλω δανεικά φτερά, πετώ με τα δικά μου», του απάντησε ως εξής: «φτερά έχουν οι αετοί, φτερά και οι γαλιάντρες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα γίδια από τους άντρες». Τον αποστόμωσε. Ο Θεός να την έχει καλά που μ’ έκανε και γέλασα.
  • Κάποτε ο μεγάλος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πλησίασε σε μια παρέα για να χαιρετήσει τον Βλάσση Γαβριηλίδη που καθόταν μαζί τους. Με το αιώνιο παλτό του και τα γένια του έμοιαζε πραγματικά σαν ζήτουλας της εποχής. Ο ηλίθιος ο Δημαράς έβγαλε μάλιστα να του δώσει μια δραχμή! Κατακοκκίνησε ο Γραβιηλίδης και του είπε: -μα είναι ο Παπαδιαμάντης! Κουλάθηκε ο Δημαράς και την άλλη μέρα έγραψε το αξέχαστο εκείνο «και ποιος είναι ο Παπαδιαμάντης; Αν διαβάσεις ένα του διήγημα είναι σα να τα έχεις διαβάσει όλα!». Η απάντηση ήρθε την άλλη μέρα, περιέργως από τον Παλαμά: -Άραγε ο κύριος Δημαράς μπόρεσε να διαβάσει και δεύτερο;. Χιλιάδες ‘Ελληνες μου θυμίζει το γεγονός αυτό.
  • Πολλές φωτογραφίες από πολλές παγκόσμιες προσωπικότητες κοσμούν το γραφείο μου. Όλες είναι ιδιόχειρη αφιέρωση. Έχω τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Πλαστήρα και τον Τσουδερό, τον Έντουαρτ Κέννεντυ, τον Κίρκο, τον Μητσοτάκη και πάνω απ’ όλους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κάθομαι συχνά και τους ατενίζω. Έτσι για να συναισθάνομαι απολύτως πόσο μικρός ήμουν και είμαι!