Σκαλαθύρματα 12/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Καλά τα πήγε ο Δήμος με την «Καστρινή Αποκριά». Πολύς κόσμος που δεν είχαν βέβαια το κέφι των παλιών χρόνων αλλά δεν ήταν και ξενέρωτοι. Και του χρόνου λοιπόν.
  • Θα ήθελα κάποιος που να ξέρει να μου λύσει μια απορία: Βλέπω στην τηλεόραση τεράστιες εκπτώσεις και προσφορές των υπεραγορών και διερωτώμαι. Καλά ρε παιδιά. Αυτή η έκπωσις των 40% ή των 50% στα είδη σας δεδομένου ότι ασφαλώς δεν πουλάτε με χασούρα, τι σημαίνει; Ότι τόσα χρόνια πληρώναμε κερατιάτικα, δηλαδή τις τιμές αυξημένες κατά το ήμισυ τουλάχιστον. Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό.
  • Έκανα μια βόλτα στην παραλία χθες, έτσι για να πατήσω λίγη άμμο μια και μου την έχει δώσει απολύτως η άσφαλτος. Συνάντησα κι ένα δυο φίλους, που ενώ τα δόντια τους χτυπούσαν από το ξεπάγιασμα, είχαν βουτήξει στη θάλασσα κι έβγαιναν έξω ανανεωμένοι και ενθουσιώδεις. Καλά ρε κωλόπαιδα! Περιμένετε να ξαναβουτήξω κι εγώ και τα λέμε.
  • Μπουρίνια και βροχές χθες στην Αθήνα. Και οι ιστιοπλόοι που είχαν αγώνες με τα μικρά τους σκαφάκια αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Σωστό! Τη θάλασσα ποτέ να μην τη φοβάσαι αλλά πάντοτε να τη σέβεσαι.
  • Ξαναδιάβασα τα «Σκαλαθύρματα» κι είδα πως έχουν μια έντονη γεύση αλμύρας. Έτσι πρέπει! Όλοι εμείς οι υποτακτικοί της θάλασσας, αν δεν την νιώθουμε να κυκλοφορεί ακόμη και στο αίμα μας, αρρωσταίνουμε. Ψοφάμε στην κυριολεξία. Εσείς οι λογικοί βρέστε άκρη γιατί εγώ δεν την ψάχνω.