Σκαλαθύρματα 12/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Ενθουσιάζομαι όταν βλέπω νεαρά παιδιά να κάθονται τα απογευματάκια στα σκαλοπάτια της Βικελαίας βιβλιοθήκης (Βικέλιος έπρεπε να λέγεται κατά τον Παλαμά) να κάθονται που λέτε και να σαχλαμαρίζουν. Υπέροχο! Και σκέτη απογοήτευση το ότι το καθένα απ’ τα παιδιά αυτά, κορίτσια και αγόρια, είναι μπροσμουρισμένα σ’ ένα κινητό, αντί για να παίζουν, ή να φλερτάρουν. Αει σιχτίρ πια κωλοτεχνολογία.
  • Η Πολυεθνική Helmanns εξακολουθεί να διαφημίζει στις ελληνικές τηλεοράσεις με «αυγά ελευθέρας βοσκής». Προσέχετε λοιπόν πως περπατάτε να μην τα πατήσετε. Σφάνε! Αντίθετα αν βρείτε τα κεφάλια των διαφημιστών πατήστε τα μέχρι να λιώσουν.
  • Ο καλός ιστιοπλόος εκμεταλλεύεται ακόμη και την πιο ελαφριά πνοή του ανέμου ώστε να δώσει ώθηση στο σκάφος του. Ο κακός και ο άσχετος ή πνίγονται στα 3 μποφόρ ή μπαίνουν στην Κυβέρνηση.
  • Τι γκρινιάζετε ρε παιδιά για τις λιακάδες του Μαρτίου; Αν εξαιρέσει κανείς την ανομβρία, που το πήραμε πια απόφαση, είναι έξοχες. Και μην ξεχνάτε ακόμη τους παλιούς που έλεγαν: Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι!
  • Η χθεσινή λιακάδα, μου πέρασε ένα χαλκά από τη μύτη, μου ‘βαλε κι ένα χαλινάρι στο στόμα και με τράβηξε κατ’ ευθείαν στη Θάλασσα. Καλά το ‘λεγε λοιπόν η μακαρίτισσα η μάνα μου, πως εγώ δεν έχω αίμα στις φλέβες μου, αλλά θαλασσινό νερό.