Σκαλαθύρματα 10/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Καλοτσίκνισε το Ηράκλειο προχτές Τσικνοπέμπτη! Μπράβο ρε παιδιά! Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις έναν κόσμο με τόσα προβλήματα να το ρίχνει έξω. Φτάνει να μη σας γίνει συνήθεια. Τα προβλήματα του Ηρακλείου είναι πολλά και η δημοτική αρχή χρειάζεται τη βοήθειά μας και τα προβλήματα της Ελλάδας ακόμη περισσότερα και άκρως επικίνδυνα. Πολύ καλή η διασκέδαση χωρίς όμως και να ξεχνάμε σε τι εποχές ζούμε.
  • Γέλασα προχθές με την καρδιά μου  – και το είχα τόση ανάγκη! – όταν είδα ένα πατέρα φορτωμένο με κουδούνια κι ένα ραβδί στο χέρι να παριστάνει το βοσκό και το γιο του ντυμένο με στολή νίντζα, τη μάσκα της οποίας δεν αφαιρούσες ούτε με κομπρεσέρ. Και του χρόνου να στε καλά συμπολίτες.
  • Για να ευλογήσουμε τα γένια μας: Το mesogios.gr έχει ξεπεράσει τις 32.000 αναγνώστες μέσα σε περίπου 20 μέρες και χωρίς καμιά διαφήμιση. Σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε – και οι υποσχέσεις μας δεν είναι ωσάν των πολιτικών – ότι θα συνεχίσουμε με περισσότερο κουράγιο.
  • Ρώτησα ένα Αθηναίο φίλο δημοσιογράφο – από τους λίγους αξιόλογους που διαθέτουμε – τι σκατά έχει πάθει κι έχει τελευταία μουγγαθεί! – Άστα ρε Κώστα μου απάντησε. Οι ειδήσεις τελευταία έχουν γίνει ή είδος προς εξαφάνιση, ή είδος προς αποφυγή. Τι θα γίνει αν δεν βρέξει που να έχουμε κάτι να λέμε και να γράφουμε.
  • Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προοπτική της συνδέσεως και της Κρήτης με τον ενεργειακό αγωγό που θα ξεκινάει από Μέση Ανατολή και μέσω ημών θα καταλήγει στην Ευρώπη. Τεράστιο έργο υποδομής για την Κρήτη την οποία δεν παρέκαμψε παρά τα μεγάλα βάθη της θάλασσας, ειδικά στο Νότιο Κρητικό.