Σκαλαθύρματα 10/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Δυο ελληνίδες λέξεις έχω τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά μισήσει παρ’ όλο που είναι κι οι δυο ωραιότατες, το «τέλειο» και το «απόλυτο». Πώς πέρασες χθες το βράδυ; Ρωτάς. -Τέλεια, σου απαντάει η τσαπερδώνα. Σ’ άρεσε το φαγητό; -Τέλειο, απαντά. Τι κάνει ο γκόμενος; -Τέλεια. σου λέει και σου ‘ρχεται  να τη στραγγαλίσεις. Μετά: Η απόλυτη δημοσιογράφος (το άκουσα σε διαφήμιση του ΣΚΑΙ αυτό). Το απόλυτο φύλλο, στη χαρτοπαιξία, ο απόλυτος μαθητής και δεν απομένει παρά η απόλυτη μαλακία που να ησυχάσομε πλέον παντελώς.
  • Κατά που συστήνει ο Ερντογάν: πρέπει οι Τουρκάλες να κάνουν καμιά δεκαριά κοπέλια η κάθε μια, να πληθύνουν οι  Τούρκοι και να κατακτήσουν ολόκληρη την Ευρώπη. Βρε τον παντέρμο ζόρε! Λέτε μωρέ κοπέλια να το πάει φιρί φιρί να τον ξανασταματήσομε στη Βιέννη, ή να πάρει και να τον σηκώσει από δα;
  • Πήρατε χαμπάρι ρε παιδιά ότι έχομε μόλις ένα μήνα για την Ανάσταση; Υπομονή λοιπόν. Κι έτσι που ο Μάρτης δε λέει να βρέξει θωρρώ να πηγαίνομε στον Άγιο Μηνά και να βαστούμε κι ένα μπουκαλάκι νερό.
  • Δεν ξέρω κυράδες μου πώς γλεντήσατε εσείς χθες την «ημέρα της γυναίκας». Κι αν δεν το κάνατε, μη φοβάστε, έχετε άλλες 364 μέρες για να το επιχειρήσετε.
  • Τρέχω από δω, τρέχω κι από κει, κι άκρη δε βγάζω.  Τι έγινε τούτο τι έγινε το άλλο, αναρωτιέμαι. Λέτε μωρέ ν’ αλλάζει το Ηράκλειο κι εγώ να μην το έχω πάρει χαμπάρι;