Σκαλαθύρματα 09/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Διαβάσετε σήμερα την όμορφη συνέντευξη της Ρέας Γαλανάκη στη Σώτια Πεντεδήμου. Δε θέλω να τη χαρακτηρήσω σοφή την συμπολίτισσα συγγραφέα. Είναι πάρα πολύ ζωντανή και μένα το «σοφός» μου δίνει πάντοτε την αίσθηση του βαρύγδουπου. Πηγαίνετε λοιπόν να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου της στο πολύκεντρο του Δήμου και θα δείτε ότι πουθενά δεν υπερβάλλω, λέγοντας ότι η Ρέα πραγματικά αξίζει.
  • Τώρα με την ηλεκτρονική Μεσόγειο, επιβεβαιώνεται η πίστη μου ότι είναι τεράστιος ο αριθμός των νέων που ξέρουν να σκέφτονται και να γράφουν καλά. Ακόμη η πλειοψηφία τους γνωρίζει και καλά ελληνικά. Μπράβο ρε παιδιά! Ορμάτε να κατακτήσετε όποια κορφή θέλετε!
  • Σήμερα Παρασκευή και ειδικά το πρωί έχω ένα δυο μακρινά δρομολόγια να πραγματοποιήσω. Μ’ αρέσει αυτό! Και επειδή ξεκολλώ από την πόλη και επειδή βρίσκομαι για ελάχιστο στην εξοχή που βιαστικά βιαστικά, γίνεται πανέμορφη, ανοιξιάτικη. Τι να γίνει ρε φίλοι; Κανταντήσαμε να είναι διασκέδαση για μας, τους άλλοτε εραστές των παραλιών των γεμάτων από απόκρυμνα βράχια και γκρίφια, και να μας δίνει ικανοποίηση, ακόμη και μια βόλτα με το αυτοκίνητο.
  • Όση ώρα προσπαθώ να υπαγορεύσω στην Άνα, ο γάτης μου ο Μπαρμπαρόσα έρχεται και τρίβεται στα πόδια μου. Ύστερα κάθεται και με κοιτάζει κατάματα με έκδηλη την απορία «τι διάολο κάνει μωρέ αυτός εκεί;». Είδατε πόσο πιο σοφός είναι από όλους μας;
  • Κάποτε διάβαζα με μανία τους Έλληνες φιλοσόφους κι ύστερα έπεσα στον Ηράκλειτο κι έσβησαν όλοι οι λοιποί. Ολιγόμυαλος όπως είμαι το ‘χω πάθει πολλές φορές αυτό! Δηλαδή μετά το Βαμβακάρη δεν αποδέχομαι κανέναν σαν ισάξιο με αυτόν μουσικό, μετά το Θεοτοκόπουλο κανέναν, μέχρι τον Πικάσο και τον Νταλί, μετά τον Καβάφη και το Σολωμό κανέναν μεγάλο ποιητή, μετά τον Παπαδιαμάντη κανέναν μα κανέναν συγγραφέα! Θα μου πείτε τώρα: -Είσαι στα καλά σου μωρέ; Ναι, και το λέω απολύτως κατηγορηματικά αυτό.