Σκαλαθύρματα 06/04/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Μια από τις κουζουλάδες που έχω κάνει ήταν, όταν με παρέα πήγαμε μια τεράστια διαδρομή στη Σαχάρα με τις μοτοσυκλέτες μας! Η έρημος ήταν ασφαλώς πανέμορφη. Οδηγούσαμε μέχρι το βράδυ και στήσαμε τις σκηνές με ελάχιστο φως για να κοιμηθούμε. Το πρωί που ξυπνήσαμε, τα ανασηκωμένα γύρω γύρω αντίσκηνα ήταν γεμάτα από κάτι τεράστιους μαύρους σκορπιούς. Το βάλαμε στα πόδια και καταλήξαμε στην Αλεξάνδρεια, όπου δε βρήκαμε μεν ξενοδοχείο να κοιμηθούμε, αλλά ούτε και σκορπιούς!
  • Έχω μια φίλη, τρόπος του λέγειν φίλη δηλαδή, που νομίζει ότι είναι η πρώτη γκόμενα των Βαλκανίων. Εκεί που καθόμουν λοιπόν να πιω έναν καφέ, ήρθε θρονιάστηκε δίπλα μου, προκαλώντας την πλήρη αηδία μου με τα γεμάτα κυτταρίτιδα μπούτια της και το άσπρο βρακί που φορούσε. Τι διαβάζεις εκεί; ρώτησε. -Για τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, έναν Ηρακλειώτη ζωγράφο. – …όπουλος και Ηρακλειώτης; μου είπε με ειρωνία, παρ’ όλο που και αυτηνής το επίθετο σε -ος τελειώνει και όχι σε -άκης. -Τον γνωρίζεις; ρώτησα. -Μου φαίνεται τον έχω δει ένα δυο φορές. Πριν τις πετάξω το ποτήρι με το νερό στο κεφάλι, συνέχισε: -Νομίζω μάλιστα πως έχομε πιει και κρασάκι μαζί. -Μπράβο ρε κοπελιά, μόνο ο άνθρωπος γεννήθηκε το 1541! Η γκόμενα μου ‘ριξε ένα βλέμμα όλο περιφρόνηση, έφυγε και γλύτωσε το μπουγέλωμα.
  • Κοσμοπλημμύρα σήμερα στο Ηράκλειο  Σχεδόν αδιάβατοι οι δρόμοι, κυρίως από τουρίστες. Μια εικόνα, που καθώς φαίνεται, θα την έχομε όλο το καλοκαίρι. Καλή υπομονή λοιπόν και ο Θεός βοηθός.
  • Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κυρίου Μητσοτάκη, το κόμμα του θα στραφεί στη μελέτη της ελληνικής οικονομίας. Εγώ κύριε Πρόεδρε κι επειδή τη Μεγαλοβδομάδα δεν σχολιάζω πολιτικούς, λέω να στραφείτε στο Μαλεβιζιώτη, όπου οι στροφές έχουνε νόημα.
  • Ο συνεργάτης μου Γιάννης Ζωγραφάκης πρόκειται να βραβευθεί συντόμως απ΄ όλες τις καπνοβιομηχανίες του πλανήτη. Ψάχνει τώρα να βρει ένα σύστημα να καπνίζει και την ώρα που κοιμάται. Έχει καταφέρει το 50%. Καπνίζει μεν, αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο ακόμη, πώς να ανάβει τα τσιγάρα χωρίς να ξυπνήσει. Μόνη περίπτωση να μην καπνίζει είναι όταν τραγουδά με τον Μιχάλη Κακέπη στο «Τάδε έφη».