Σκαλαθύρματα 06/03/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν και ειρωνικά σχόλια που τα αθηναϊκά κανάλια προβάλλουν καθημερινά τούρκικες σαπουνόπερες, γιατί ρε παιδιά; Κοντά στον τούρκικο λαό προσπαθούν να μας φέρουν. Εξ’ άλλου συνηθίζουμε και τη γλώσσα. Τώρα αν αυτοί έρθουν εδώ ή εμείς πάμε εκεί, μόνο ο Καμμένος το ξέρει!
  • Το μεσημέρι έφαγα φακές και δα που δεν έχει πιάσει καλά το απόγευμα λυσσώ στην πείνα. Τι διάολο να ‘παθα; Ούτε χόρεψα, ούτε ήπια, ούτε από τ’ άλλο έκαμα.
  • Έχει γεμίσει η τηλεόραση με διαφημίσεις για καλλυντικά που φτιάχνονται από βότανα. Ένας φίλος μου ασχολείται με αυτά (αυτός κάνει πραγματική δουλειά) και με ξεστράβωσε υποδεικνύοντάς μου ότι τα βότανα που πουλάν τα σχετικά μαγαζιά είναι κατά 90% νερό!
    Είπα κι εγώ: πώς και δεν ομορφύνανε ξαφνικά, όλες γυναίκες του πλανήτη;
  • Ρωτήθηκα χθες γιατί δηλώνω ότι δεν με πολυσυγκινούν οι ελληνικοί χοροί σε αντίθεση με αυτούς της Κρήτης. Μα επειδή ρε παιδιά κι αν εξαιρέσεις έναν θρακιώτικο είναι εντελώς επίπεδοι. Τι θα πει αυτό; Ε, δες τε ένα δυο και θα καταλάβετε μόνοι σας, αφήνοντάς με εμένα να υπερίπταμαι με το Μαλεβιζιώτη, τον Πεντοζάλη, ή τον Πηδηχτό. (Φυσικά και οπωσδήποτε εξαιρώ τους ποντιακούς χορούς).
  • Τα κείμενα αυτά που ίσως διαβάζετε έρχονται σε απ’ευθείας γραμμή από το Μπόχουμ της Γερμανίας. Πως γίνεται αυτό; Ρωτήστε πρώτα το skype και μετά τη σκλάβα μου που της βγάζω τον αδόξαστο κάθε απόγευμα.