Σκαλαθύρματα 05/04/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

 • Διαβάστε μια δήλωση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: -Εμείς δεν κάνουμε κατασχέσεις χρημάτων, απλώς αφαιρούμε χρήματα! Κι αυτοί οι άνθρωποι βρε παιδιά μας κυβερνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι με την ψήφο τους εγκρίνουν νομοσχέδια που μας αφορούν όλους. Έχομε άραγε πιθανότητες να σωθούμε κάποτε;
 • Είμαι από εκείνους που περπατούν αρκετά στο Ηράκλειο. Ειδικά φέτος που η βροχή ήταν τόσο ακριβοθώρητη, οι ευκαιρίες για βόλτες ήταν καθημερινές. Μ΄αρέσει η Αγία Τριάδα, μ’ αρέσει ο Λάκκος και πριν απ΄όλα φυσικά το Λιμάνι. Με χαρά μου λοιπόν διαπιστώνω ότι, πολύ αργά αλλά σταθερά, το Ηράκλειο αρχίζει να αλλάζει όψη. Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι δημότες, που οι συζητήσεις τους έχουν νόημα και είναι γεμάτες από απόψεις και ιδέες. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το κλίμα. Ασφαλώς θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.
 • Άκουσα μια, ας την πούμε περίεργη, ερώτηση χθες και θέλω να σας τη μεταφέρω: Δυο γνωστοί μου Ηρακλειώτες συναντιούνται μετά από καιρό στα Λιοντάρια. Και ρωτάει ο ένας τον άλλον: -Οδοιπορείς μωρέ ακόμη; Αυτό το οδοιπορείς πραγματικά μου καρφώθηκε στο μυαλό. Ωραίο δεν είναι;
 • Μια κυρία, που μετά μανίας κυνηγά τα κοριτσάκια, τα ‘ριχνε προχθές σε μια νεαρή, που είχε πάρει το σύνθημα και τη δούλευε ψιλό γαζί δείχνοντας τα πόδια της. Την άφησε να την κεράσει τον καφέ και πριν η άλλη προχωρήσει στο «παρασύνθημα» σηκώθηκε κι αγκάλιασε έναν λεβέντη νεαρό, που την είχε πλησιάσει. -Ο καθείς κι ο κόσμος του, είπε στην κυρία κι έφυγε, αφήνοντάς της ξεχάσκωτη.
 • Πραγματικά δεν γνωρίζω γιατί τη Σαρακοστή τρώμε χοχλιούς, αλλά δεν τρώμε κρέας. Γιατί δεν πίνομε γάλα, ή δεν τρώμε τυρί . Αν κάποιος ξέρει τον παρακαλώ να με φωτίσει.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Πραγματικά δεν γνωρίζω γιατί τη Σαρακοστή τρώμε χοχλιούς, αλλά δεν τρώμε κρέας. Γιατί δεν πίνομε γάλα, ή δεν τρώμε τυρί . Αν κάποιος ξέρει τον παρακαλώ να με φωτίσει.

  Γιατί είναι πιο εύκολο να νηστέψεις στο φαγητό, από το να νηστέψεις πνευματικώς.

 2. Τασος Κρασσας    

  Μέρα που είναι σημερα
  πολιτικά δεν γράφω,
  προσμενω να μπω στην εκκλησία
  εκια να ησυχάσω.

  Στο πρόσφατο ταξίδι μου
  περνωντας πριν σαλπαρω,
  σε άκουσα βρε ξαδελφε
  είπα να περπατήσω.

  Πηρα τις δυο ποδαρες μου
  βαλίτσα από πίσω,
  ένοιωσα και την μάνα
  εκια, λίγο πιο πίσω.

  Σ’ ευχαριστω απο καρδιάς.

  Αποψε μεσ’ την εκκλησία
  κλείσε τα μάτια, αφεσου,
  θα τον εδεις Τον γιόκα σου
  γλυκα να σε κοιταει.

  Το νοιώθω άλλωστε και εγω
  τι κι’ αν πέρασαν χρόνια,
  Την έχω πάντα μεσα μου
  και πάντα μ’αγαπάει.

  Καλή Ανάσταση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.