Σκαλαθύρματα 04/03/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

• Τη συνάντησα προχθές σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά στο κέντρο της πόλεως. Είναι μεγάλη – καμιά εξηνταριά χρονών δηλαδή – χοντρή και αρέσκεται να επιδεικνύει ο,τι μπορεί από τα βυζιά της και τα μπούτια της! Την καμαρώνω γιατί ερμηνεύει όλα τα ειρωνικά σχόλια που ακούει σαν επαίνους! Κοπέλια, δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά!
• Στο γραφείο μου έχω απέναντί μου έναν πίνακα με το “Αγγέλικα” και το “Αιγαίον”, έχω και μια καραβέλα από αυτές που διέπλευσαν πρώτη φορά τον Ατλαντικό. Θα με ρωτήσετε αν ταξιδεύω μαζί τους. Κάποτε το έκανα, τώρα όχι πια. Προτιμώ βλέπετε, να περιδιαβαίνω την πόλη μας, και να σκέφτομαι πόσο πιο γοητευτική θα μπορούσε να ήταν. Πάλι καλό όμως! Κάτι αρχίζει να γίνεται για τον ευπρεπισμό της. Τώρα ποιός θα αναλάβει να ευπρεπίσει και εμάς τους κατοίκους της, είναι μια ερώτηση χωρίς απάντηση.
• Η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλω για να μην παραδοξολογώ με έχει ειλικρινά κουράσει. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω γιατί την κάνω, μια και είναι γνωστό ότι στη χώρα μας, όσοι παραδοξολογούν έχουν και καλύτερη τύχη. Τέλοσπαντων όμως! Εδά μπλιο θα αλλάξω;
• Ξεκίνησε λοιπόν η Άνοιξη. Έτσι τουλάχιστον λένε τα ημερολόγια. Όμως εγώ το Μάρτη τον φοβάμαι. Πεντάγνωμος είναι κι ο,τι θέλει κάνει. Φοβάμαι το Μάρτη και λυπάμαι τις αμυγδαλιές που ως συνήθως ανυπόμονες, έχουν σπεύσει να ανθίσουν. Είναι όμορφες όμως! Όμορφες σαν τις ανόητες γυναίκες που περιφέρουν την ομορφιά τους αδιάφορα για το κακό μάτι που λένε. Σιγά ρε κορίτσια! Άνοιξη σε εσάς, αλλά άνοιξη και στους αρσενικούς.
• Καμιά συζήτηση δεν ακούω να γίνεται για τις αναγκαίες εντούτοις αλλαγές στο Σύνταγμά μας. Καταχωνιασμένο σε μια από τις σελίδες του και τα άρθρα του το “η τήρησις του παρόντος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων” έγινε και αυτή κενό γράμμα. Δε βαριέστε! Εδώ έχουμε τη Novartis. Με το Σύνταγμα θα ασχολούμαστε τώρα;