Σκαλαθύρματα 03/03/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

• Σας έχω νομίζω ξαναγράψει ότι, κάθε φορά που προσπαθώ να υπαγορεύσω ένα κείμενο, κλείνω τα μάτια και περιπλανιέμαι. Σήμερα όμως η περιπλάνησή μου έχει και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Το Μύρτος της Ιεράπετρας στη γη του οποίου παραδόθηκε από χθες ο μπάρμπα Μιχάλης Χρηστάκης. Ας σε βάλει στα δεξιά του ο Θεός καλέ Άνθρωπε.
• Να πω και κάτι καλό: Μπουγάτσα τρώγω μερικές φορές το χρόνο. Το έκανα και χθες. Και σας διαβεβαιώνω ότι ο ωραίος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο παραδοσιακών μπουγατσατζίδικων, έχει φέρει άριστα αποτελέσματα. Ποιοτική δηλαδή βελτίωση αυτών που προσφέρουν. Μπράβο τους. Θα με κάνουν τακτικό τους πελάτη και θα τρώγω μπουγάτσα τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
• Σκουραίνουν τα πράγματα στον Έβρο. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που παραπλανήθηκαν και πέρασαν κατά κάποια μέτρα τα τουρκικά σύνορα δικάζονται για… κατασκοπεία. Τώρα πού την είδαν την κατασκοπεία οι γείτονες, μόνο ο δικτάτορας Ερντογάν και τα κοπέλια του μπορούν να μας εξηγήσουν. Ο Θεός δε, ξέρει μόνο τι θα ζητήσουν για να αφήσουν ελεύθερους τους δυο στρατιωτικούς μας. Και η κυβέρνηση; Αυτή ως συνήθως μαλακίζεται.
• Αυτοί οι λεγόμενοι αναρχικοί που για ένα υπόδικο απειλούν ότι θα κάψουν την Ελλάδα, καταστρέφοντας τον κόπο χρόνων και βάζοντας φωτιά όπου τους βολέψει, το παράκαναν. Βέβαια έχουν την ισχυρή στήριξη μελώ και παρακοιμωμένων της Ελληνικής κυβέρνησης οι οποίοι τους θεωρούν “κοινωνικούς αγωνιστές”! Εκεί φτάσαμε! Και περιμένω μόνο να δω εάν ξεσπάσει καμιά φασαρία στα ανατολικά μας σύνορα πού θα πάνε να χωθούνε για να γλυτώσουν το χακί.
• Δυο κυράδες χθες συρομαδηθήκανε λίγο παρακάτω από τα Λιοντάρια. Ήταν χοντρές κι οι δυο τους κι ο αγώνας είχε πολύ πλάκα να τον παρακολουθείς, όπως κάναμε όλοι εμείς οι φανατικοί των αθλημάτων. Αφορμή ήταν ένα κάθισμα που η μια έριξε χωρίς να το θέλει κοντά στα πόδια της άλλης. Βεβαίως εκτός από τις γροθιές, πιο πολύ ενδιαφέρον είχε η εφευρετικότητά τους, στο να κατασκευάζουν και να εξακοντίζουν η μια κατά της άλλης γοητευτικότατες βρισιές. – Και οι συνοδοί τους; θα με ρωτήσετε. Αυτοί έπιναν αδιάφοροι το καφεδάκι τους. Έχουν φαίνεται συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις.