Σκαλαθύρματα 02/03/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

• Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι λέει το πρωτόκολο για την χθεσινή ορκομωσία των νέων υπουργών μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ήταν άλλωστε ορκομωσία αλλά μια απλή διαβεβαίωση ότι θα σεβαστούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Έχει καλώς! Το Ευαγγέλιο ας μείνει για μας.
• Αναγκάστηκα και πήγα χθες σε ένα από τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών που έχουν έδρα και την πόλη μας. Κάτι μικρό χρειαζόμουν και φυσικά η πρώτη μου ερώτηση ήταν πόσο κάνει. Ο ευγενέστατος υπάλληλος μου έδειξε την τιμή, ουσιαστικά μου είπε την τιμή μια και δυο άλλες είχαν διαγραφεί από το κουτάκι. Τον ρώτησα και μου είπε ότι εκείνες ήταν τιμές εκπτώσεως. Πήρα το αντικείμενο μια και έκανε κάτω από δέκα ευρώ αλλά δεν μπόρεσα να αποφύγω και τις έντονες σκέψεις για το δούλεμα που υφιστάμεθα καταναλωτές και μη.
• Και μια και μιλάμε για τιμές προϊόντων καμία απάντηση δεν έχω λάβει για το πώς γίνεται οι υπεραγορές να κάνουν τέτοιες τερατώδεις εκπτώσεις χωρίς – φυσικά ! – να χάνουν ούτε ένα ευρώ από την πώληση των προϊόντων. Δηλαδή ρε παιδιά – επαναλαμβάνω – πριν τις “προσφορές” σας πληρώναμε 40% και 50% πάνω από την αξία του ότι αγοράζαμε; Αυτά και μένω και απάντηση δεν περιμένω.
• Τα αδέσποτα της πλατείας των Λιονταριών – καμιά δεκαριά είναι – είχαν πάρτι χθες! Είχαν αρχίσει όλα μαζί να γαυγίζουν ένα υπέροχο σκυλί που περνούσε από κει με την αφεντικίνα του. Βαρέθηκε μια στιγμή, και γύρισε και κοίταξε απλώς τη χορωδία. Το πότε εξαφανιστήκανε τα ζηλιάρικα αδεσποτάκια ούτε χαμπάρι δεν πήρα! Η υπεροχή της ομορφιάς βλέπετε.
• Χθες το βράδυ κατέβηκα στο λιμάνι για να χαζέψω τα βαπόρια που έφευγαν για Πειραιά. Βεβαιότατα το μυαλό μου αμέσως γύρισε στο θρυλικό “Αγγέλικα” το “Καντιώ” τον “Κανάρη” και τον “Καραΐσκάκη” που διέπλεαν πριν από χρόνια το ίδιο πέλαγος και που είχαν – περίπου – το μέγεθος των… σωσιβίων λέμβων που έχουν τώρα τα θηρία που κάνουν τη γραμμή. Εγώ πάντως ο αιωνίως αμετανόητος, θα προτιμούσα ένα ταξίδι με το “Καντιώ” παρά με τα πολυτελέστατα καινούργια καράβια.