Σκάβοντας για την αλήθεια

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Συμπέσανε οι απόψεις μας με έναν εξαιρετικά διαπρεπή επιστήμονα, όταν χθες το βράδυ πιάσαμε πολιτική συζήτηση, πράγμα που εγώ απέφευγα για πολύ καιρό. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε κι οι δυό μας μετά από μια τρίωρη περίπου συζήτηση, ήταν ότι αν η Ελλάδα κινδυνεύει, κινδυνεύει από το πλαστό πολιτικό καθεστώς από το οποίο ταλαιπωρούμαστε τόσον καιρό.

Τι εννοώ με τον όρο «πλαστό»; Απλούστατα αγαπητοί φίλοι ότι πρέπει να είμαστε όλοι οπλισμένοι με σκαπέτια και να σκάβουμε σε μέγα βάθος προκειμένου να αναβρύσει η αλήθεια κι αυτό αν βεβαίως οι σκαπετιές μας είναι εύστοχες.

Βεβαίως σε μας μεταφέρεται μόνο, ότι επιλέξουν οι άρχοντες, και δώσουν εντολή να μας τα πρήξουν τηλεοπτικοί σταθμοί κι εφημερίδες, μια και αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός υπάρξεως τους.

Πάρτε για παράδειγμα τη Novartis. Φωνάζει ο ένας και μόνο από τα λεγόμενα του αποδεικνύεται ότι είναι ψεύτης, αγωνίζεται ο άλλος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και εμείς μόνο την αλήθεια που δεν μαθαίνουμε.

Μέχρι πού όμως μπορούμε να φτάσουμε με αυτό τον τρόπο; Πουθενά! θα σας έλεγα. Ασφαλώς όμως υπάρχει και η οπισθοδρόμηση που σύρε ξέσυρε θα μας γκρεμίσει σε ένα βάραθρο από όπου κανείς και ποτέ δεν διέφυγε.

Έλεος λοιπόν κύριοι του πολιτικού συστήματος. Ας βγει έστω ένας σας να πει την αλήθεια, που εμείς σκάβουμε για να τη βρούμε.

Έλεος!…