Πώς να τους πεις τώρα ότι ο καπιταλισμός γεννά τον κομμουνισμό;

Άμα το μάθει η θειά μου η Βασιλίτσα θα έχουμε λυποθυμίες και κατάρες

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

Το 2008 κράσαρε το σύστημα της Αγίας Ελευθέρου Αγοράς και έκτοτε πέρασαν περί τα δέκα συναπτά έτη με καταρρεύσεις τραπεζών, καταρρεύσεις δικτατόρων, καταρρεύσεις δημοκρατικών κυβερνήσεων, ανόδους ακροδεξιών, ανόδους τζιχαντιστών, καθόδους… Ρώσων (στην Κριμαία) και φυσικά έκρηξη πολέμων με θύματα και εντός ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή πολυάριθμες μεραρχίες του ΝΑΤΟ και της Μόσχας έχουν αράξει από δω κι από κει των συνόρων της Πολωνίας και περιμένουν το σφύριγμα του ρέφερι για τη σέντρα.

Δεν θέλω να χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο της δεξιάς που βλέπει την εξουσία να της επιστρέφει σύντομα (και θα γίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί), αλλά την κρίση δεν την προκάλεσε ο Τσίπρας. Το οικονομικό μοντέλο την προκάλεσε.

Στο μικρόκοσμο της Ελλάδας ο κόσμος βαριέται να κάνει ακόμη και μισό κλικ στο τι είπε ο πρωθυπουργός, τι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι η Φώφη και οι λοιποί πτωχοί συγγενείς. Στην πραγματικότητα έχουμε ένα ωραιότατο 4ο κύμα Κοντράτιεφ που έπεσε με φόρα πάνω στο δυτικό κόσμο και θα πάρει και θα σηκώσει το σύμπαν.

Ας πάρουμε τη βοήθεια της Ιστορίας

Την προηγούμενη φορά που είχαμε το 4ο κύμα ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Τι συνέπειες είχε όμως εκτός από φρίκη;

Την εξαφάνιση αυτοκρατοριών, υπολειπομένων Φεουδαρχών, Βασιλέων και λοιπών «μπαγιάτικων» εξουσιαστών για να έρθουν φρέσκοι (ανώνυμες εταιρείες κλπ) ενώ το νέο 1ο κύμα Κοντράτιεφ μας έφερε στην υπέροχη εποχή της αντιπαροχής κι έφαγε ο κόσμος ψωμάκι.

Τώρα όμως; Το προηγούμενο 4ο κύμα ήταν η δεκαετία μετά το 1929 και το 1939 μπήκε ο Χίτλερ στην Πολωνία. Το 2008 ήταν η έναρξη του επόμενου 4ου κύματος και έχουμε 2018. Καλή χρονιά είπαμε; Δεν είπαμε.

Εκείνο που ενδεχομένως δεν είχε υπολογίσει σωστά ο σύντροφος Κοντράτιεφ είναι ο κορεσμός και οι μακροχρόνιες (σε επίπεδο αιώνων) συνέπειές του. Ο άνθρωπος δολοφονήθηκε από τον Στάλιν πριν προλάβει να δει τάμπλετ.

Πριν από καμιά εκατοστή χρόνια αυτοκίνητο είχαν μόνο κάτι βασιλιάδες, πρίγκηπες, πρέσβεις και τέτοια ενώ σήμερα έχει και η κουτσή Μαρία. Προ είκοσι ετών οι «χλιδάτοι» πάρκαραν ένα μαρκούτσι νά στο τραπέζι που το λέγανε «κινητό» για να επιδείξουν την κοινωνική τους ανωτερότητα. Σήμερα η κουτσή Μαρία αγοράζει με δόσεις smartphone.

Άσε που έσκασε και το σκάνδαλο της Apple με το iPhone που το λειτουργικό του μόλις το πάρεις αρχίζει και «βήχει» βάσει σχεδίου της εταιρείας, για να πάρεις το επόμενο μοντέλο.

Τεχνολογία: Ο μόνος δρόμος προς τον Κομμουνισμό

Οι «χάντρες» του καπιταλισμού για τους «ιθαγενείς» αρχίζουν και στερεύουν… διότι η τεχνολογία γεννά τον κομμουνισμό.  Αυτό το υπέροχο σύστημα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός, είναι καταδικασμένος να φέρει τον κομμουνισμό άθελά του ακριβώς επειδή είναι προοδευτικό σύστημα. Αφήνει χώρο στην τεχνολογία να εξελίσσεται…

Ακόμη να χωνέψουν οι δεσποτάδες το τι κακό τους έφερε η τυπογραφία στο παρελθόν. «Η ευκολία με την οποία μπορούσαν να παραχθούν βιβλία επέτρεψε να τυπωθούν συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων συγγραφέων, που έως τότε αναπαράγονταν μόνο από αντιγραφείς σε μοναστήρια, και υπήρξε έτσι μια στροφή στην κλασική αρχαιότητα κι επέτρεψε τη γοργή μετάδοση και ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και πληροφοριών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία μετάδοση της γνώσης και τη διεύρυνση τις πνευματικής καλλιέργειας, που ως τότε ήταν προνόμιο μόνο του κλήρου και των αριστοκρατών, οδηγώντας στην περίοδο της Αναγέννησης».

Αν δεν ανατινάξουμε τον πλανήτη λοιπόν, κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που και η τελευταία κουτσή Μαρία θα έχει τα «προϊόντα της ευημερίας» που έχουν όλο και περισσότεροι οπότε με τι ακριβώς θα κάνουν φιγούρα οι φλώροι και πώς θα εξουσιάζουν τον κόσμο οι σημερινοί «δεσποτάδες»;

Το να έχεις π.χ. αυτοκίνητο όταν ο άλλος δεν έχει είναι μια πραγματική διαφορά. Το να έχεις Mercedes ενώ ο άλλος έχει Zastava είναι μικρότερη διαφορά. Το να έχουμε κι οι δύο Mercedes αλλά εγώ να την έχω πληρώσει 50.000 λιγότερα από σενα, μάλλον κάποιος πιάστηκε κορόιδο. Η απομυθοποίηση είναι το τελευταίο βήμα πριν την απελευθέρωση από κάθε στερεότυπο.

Για το κακό που θα πάθουν από δω και πέρα οριστικά οι θρησκείες ας μη μιλήσουμε γιατί έχει και «Ταλιμπάν» γύρω και δεν ψήνομαι να γίνω μάρτυρας.

Η Αριστερά στο μεταξύ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Κάποτε οι κομμουνισταί δεν άλλαζαν τη θερινή ώρα στο ρολόι τους γιατί ήταν λέει «αστική συνήθεια». Ακόμη έτσι σκέφτονται και δεν έχουν πάρει χαμπάρι.

Τα μέσα παραγωγής σε λίγες δεκαετίες θα περάσουν στους εργαζόμενους λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και όχι λόγω… του κάθε ΣΥΡΙΖΑ. (Σόρρυ σύντροφοι αλλά δεν είστε εσείς που θα φέρετε την αλλαγή. Ο καπιταλισμός θα τη φέρει).

Ήδη συμβαίνει για αυτό και με διαβάζετε μάλλον σήμερα (Το αν γουστάρετε είναι άλλο θέμα). Αν δεν είχα το προσωπικό μου… «τυπογραφείο» στο σπίτι και με μηδενικό κόστος παραγωγής απλά δεν θα με διαβάζατε.

Για αυτό ακούσατε και… Παντελίδη άλλωστε σε πείσμα των δισκογραφικών εταιρειών μια και ο μακαρίτης μπουκάρισε στο Youtube με μία μόνο κιθάρα και τα έκανε λίμπα.

Οι δισκογραφικές – δηλαδή οι μεσάζοντες – σε λίγα χρόνια θα πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που θα έλεγε κι ο Ανδρέας.

Σταδιακά όλα προς τα εκεί πηγαίνουν δίχως τη μεσολάβηση πολιτικών, επαναστατών, αριστερών, δεξιών, κεντρώων και λοιπών σαλτιμπάγκων.

Τα 10χρονα σας περιμένουν στη γωνία ήδη με τα τάμπλετ στο χέρι…

…αρκεί να μη διαλύσουμε τον πλανήτη πριν ενηλικιωθούν.

Υ.Γ. Να διαβάσετε την «κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Βασίλη Ραφαηλίδη.