Προς τους νέους

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Θα ήθελα να ρωτήσω τους συμπολίτες μου τους Ηρακλειώτες: Ρε κοπέλια εγκρίνετε και καμιά φορά επευφημείτε όλους όσοι προσφέρουν κάτι στην πόλη μας και πολύ καλά κάνετε. Όμως μην ξεχνάτε: Βοήθα Άη Νικόλα μου μα κούνα κι εσύ τα χέρια σου! Απευθύνομαι ειδικά στους νέους που έχουν και τη δύναμη και την αντοχή να παλέψουν παρά τις δυσμενείς συνθήκες.

Το «όλοι μαζί μπορούμε» που κατάντησε διαφημιστικό πρόγραμμα επιχειρηματιών είναι αλήθεια. Το «τίποτα τίποτα δεν μας σταματά» των γηπέδων είναι κι αυτό αλήθεια. Πάρτε το απόφαση ρε παιδιά και ξεκινήσετε. Η πόλη μας διψά για πολιτιστικές εκδηλώσεις, που μόνοι ο Δήμος και οι εθελοντές του προσπαθούν να φέρουν σε πέρας. Μαζευτείτε κι εσείς κι όχι μόνο για να κυνηγάτε εν σώματι γκόμενες ή γκόμενους. Βέβαια είναι απαραίτητη δραστηριότητα και αυτή. Όμως σε μια πόλη που ασφικτυά δεν μπορεί να είναι οι μόνοι. Διαλέξετε ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα που υπάρχουν και ασχοληθείτε αποκλειστικά και με πάθος μαζί του. Πολύ σύντομα θα έρθει η δικαίωσή σας.

Γυρίστε το βλέμμα γύρω σας να δείτε πόσες και πόσες θεατρικές ομάδες και ομαδούλες υπάρχουν, πόσες μπάντες πόσοι μουσικοί του δρόμου.

Δείτε τους, κι αρχίστε και τη δική σας δραστηριότητα. Και τότε θα δείτε πόσοι και πόσοι θα σπεύσουν να σας βοηθήσουν.