Πολιτικοί και Πολιτική

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Τι να εννοούν άραγε οι πολιτικοί μας, όταν μιλούν για Πολιτική; Μήπως το ότι σκάβω ένα όρυγμα, εγώ από τη μια και εσύ από την άλλη, και βάζω για στόχο την κεφαλή του οποιουδήποτε φανεί έστω για μια στιγμή, να ξεπορίζει από το χαράκωμα;

Μάλλον κάτι τέτοιο θα εννοούν. Κι αυτό επειδή στην Ελλάδα συνήθως δεν κερδίζει ένα κόμμα τις εκλογές αλλά τις χάνει το άλλο. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται από τα καλά μελετημένα προγράμματα, αλλά από τα επιτυχημένα συνθήματα και τα ακόμη πιο επιτυχή ψέματα.

Τι σημαίνει τώρα αυτό; Σημαίνει ότι ποτέ δεν θα ορθοποδήσουμε αν εμείς, ο λαός, δεν ορίσουμε ως καθοδηγητή μας την Κοινή Λογική, αλλά παρασυρόμαστε από τις «αυταπάτες».

Έτσι και υποχείρια των ξένων πάντοτε είμαστε και η περιβόητη φράση του δικτάτορα Κονδύλη «Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας» θα παραμένει πάντοτε σε ισχύ.

Τι εννοώ τώρα γράφοντας «Κοινή Λογική»; Απλούστατο φίλοι. Σημαίνει ότι το ένα συν ένα κάνει πάντοτε δύο όσο κι αν εμείς επιθυμούμε να το ξεντώσουμε για να κάνει τέσσερα ή πέντε.

Ας έρθουμε λοιπόν στα σύγκαλά μας. Ούτε οι φωνασκίες να μας παρασύρουν, ούτε τα τερτίπια να μας παραπλανούν.

Τότε θα δούμε και το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας μας. Που μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι αιματοβαμμένη, με μια βουτιά όμως στο Αιγαίο, θα γίνει πάλι πεντακάθαρη και αστραφτερή.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    Μην γκρινιάζετε καθόλου. Πάνω απο ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια έχουνε περάσει και ακόμη να καταλάβει ο κόσμος την διαφορά της «ΑΛΛΑΓΗΣ» (που υπόσχονταν διαχρονικά αρκετοί απο τα μπαλκόνια) με την «ΒΕΛΤΙΩΣΗ» και ακόμη η «αλλαγή» ΠΙΑΝΕΙ.

    Το καταλάβατε; 40+ χρόνια πιάνει ένα απλό λεκτικό κόλπο και ακόμη εκεί ο μέσος ψηφοφόρος, περιμένει την «αλλαγή». Και τώρα εσείς ζητάτε «κοινή λογική»; Ε, όχι δα. 400 χρόνια θα μας πάρει πάλι και αν είμαστε τυχεροί.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.