Ποιοι είμαστε

Αντέστε λοιπόν κι όπου το βγάλει η βράση

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Πρώτη μπουκιά και κόκκαλο, αγαπητοί φίλοι. Κανείς δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται να μάθει το ποιοι είμαστε. Κάποιοι κάποιους γνωρίζουν, κάποιοι άλλοι όχι. Επειδή όμως μας αρέσουν οι καθαροί λογαριασμοί, το “ποιοι είμαστε” παρακαλούμε να το ερμηνεύσετε με το τι επιδιώκουμε.

Μας ενδιαφέρει η ειδησεογραφία, αλλά δεν θα την επιδιώξουμε ιδιαιτέρως. Ιδιαιτέρως μας ενδιαφέρει η δημοσιογραφία που σημαίνει τη δημοσιοποίηση απόψεων και θέσεων, τη διαφωνία ή τη συμφωνία μαζί σας, την προβολή θεμάτων που περνούνε στα ψιλά.

Είμαι χρόνια σε αυτή τη δουλειά και τολμώ να πω ότι την ξέρω! Πιστεύω, δηλαδή, ακράδαντα ότι η ειδησεογραφία δεν έχει αντικείμενο αν δεν προκαλεί τη διαμόρφωση απόψεως, τον έπαινο ή την καταδίκη.

Αυτός είναι ο δικός σας ρόλος, αγαπητοί αναγνώστες. Οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε πάντοτε εδώ για να στηρίξουμε ή να διαφωνήσουμε με αυτές τις απόψεις. Τίμια και καθαρά. Η θριαμβευτική αποδοχή της αναγγελίας της λειτουργίας του portal μας κάνει αισιόδοξους. Μας κάνει αισιόδοξους ότι θα συνεισφέρετε σ’ ότι χαρακτηρίζουμε Πολιτισμό, σε ότι χαρακτηρίζουμε Πολιτική.

Κι αυτή η εισφορά σας θα είναι το αγχέμαχο όπλο για εμάς. Αντέστε, λοιπόν, κι όπου το βγάλει η βράση. Μα μια δουλειά ωσάν κι αυτή ποτέ δεν θα χαλάσει.

Comments

 1. Πλατης Μανώλης    

  Θεωρώντας ότι σ αυτούς τους καιρούς, η δυνατότητα έκφρασης δημιουργικής και προβληματισμού, που μπορεί να καταλήξει σε μια συνισταμένη δύναμη, λύσης και προοπτικής στην ανυμπορια του ανθρώπου, είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και απαραίτητη.
  Σ αυτή την καινούργια προσπάθεια σας, εύχομαι και πιστεύω να μπορέσετε να ταρακουνησετε τις ήσυχες σκέψεις των λυγισμενων κορμιών των συνανθρώπων μας για κάτι καλλίτερο.
  Παρακαταθήκη σας, η καταγωγή σας, ο τόπος σας, ο Βορεαδης, η δικιά σας πορεία, για ένα ταξίδι επιτυχίας.

  Γενάρης 2018

  Πλατης Μανώλης
  Πολιτικός μηχανικός

 2. Χρονάκη Δεσποινα    

  Συγχαρητήρια για την επιστροφή της εφημερίδας κοντά μας καλοταξιδι κ πάντα υγεία κ δύναμη σε όλους τους συνεργάτες που πήρατε αυτή την όμορφη αποφαση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.