Περί τουρισμού

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης στην εσπερίδα «Χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη» η οποία οργανώθηκε στο Ρέθυμνο,  τόνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων για να υπάρξουν τα αναγκαία κίνητρα για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού καθώς και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εσπερίδα οργανώθηκε από την ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης και συμμετείχαν και εκπρόσωποι από πολλούς άλλους φορείς που έχουν σχέση με τον τουρισμό αλλά και την γεωργία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του περιφερειάρχη ο τομέας του τουρισμού πάει καλά και πρέπει να ενδυναμωθεί για να μην υπάρξει πισωγύρισμα, επίσης μίλησε για τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για να δεχθούμε τουρίστες και είπε ότι το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο, όμως για τον βόρειο ωδικό άξονα του νησιού ζήτησε στήριξη από το υπουργείο τουρισμού και να τεθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα και κίνητρα για να ξεκινήσει από την Κρήτη ο χειμερινός τουρισμός.

Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί με ιδιαίτερο κάλος το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει αξιοποιηθεί τουριστικά όμως εκτός από την γενική καλή εικόνα που έχουν οι τουριστικές περιοχές και οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις ειδικά των μεγάλων μονάδων στον τουρισμό υπάρχουν και άλλα πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία δεν φαίνονται ή τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

Πρόκειται για τις συμβάσεις των εργαζομένων στον τουρισμό και για τους μισθούς τους. Πρόκειται για την έλλειψη ρεπό την ώρα που αυτοί δικαιούνται και φυσικά δεν το αναφέρω αυτό για να σταματήσουν να τα δικαιούνται αλλά για να αρχίσουν αν μπορεί να γίνει αυτό, να εισπράττουν τα νόμιμα.

Πρόκειται ακόμα και για την χαμηλής ποιότητας καταλύματα τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένα μέρη του νησιού και για τον κακής ποιότητας τουρισμό που φέρνουν κάποια άλλα μέρη.

Εκτός αυτού μπορεί κανείς να φανταστεί ότι οι περισσότερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δεν είναι Ελληνικές κάτι που σημαίνει ότι δεν αφήνουν πολλά λεφτά στον τόπο και ειδικά όταν αυτές είναι all inclusive ο τουρίστας που θα έρθει εδώ δεν αφήσει ούτε σέντς στον τόπο.

Μπορεί όλα αυτά να κόβουν κάπως την χαρά από την επιτυχημένη πορεία του τουρισμού όμως είναι μια πραγματικότητα η οποία θα πρέπει να αλλάξει, ίσως όχι αύριο αλλά αρκετά άμεσα.

 

 

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Πρόκειται ακόμα και για την χαμηλής ποιότητας καταλύματα τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένα μέρη του νησιού και για τον κακής ποιότητας τουρισμό που φέρνουν κάποια άλλα μέρη.

    Και πως προτείνετε να λυθούν αυτά τα προβλήματα; Τι ακριβώς μπορεί να γίνει;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.