Περί αυνανισμού…

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ο έκτος αμερικάνικος στόλος, πανίσχυρος και φοβερός, περιπολεί στη Μεσόγειο πανέτοιμος να περέμβει κατά της Τουρκίας φαντάζομαι. Το Ισραήλ προετοιμάζεται τόσο αυτό, όσο και οι σύμμαχοί του, προκειμένου να δείξει τα δόντια του, σε περίπτωση γενικεύσεως των συρράξεων στη μέση Ανατολή. Οι δυο στρατιωτικοί μας, οι απαχθέντες δυο στρατιωτικοί ταλαιπωρούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, θύματα ακόμη και των κανιβαλιστικών διαθέσεων των τηλεοπτικών καναλιών.
Και η Κυβέρνηση με το κόμμα της, τι κάνει; Δεν λέω τη λέξη για να μη με θεωρήσετε πρόστυχο. Αυνανίζεται κατά την καθαρεύουσα, μεγενθύνει και προβάλλει όποια ανοησία της πέσει στην πλώρη. Καμιά σοβαρότητα, καμιά προετοιμασία, κανενός είδους επιφυλακή!
Κατά την αποψή μου, πολύ καλά κάνει! Τι έχει να χάσει αυτή; Μόλις ζορίσουν τα πράγματα, θα την κοπανήσει και θα παριστάνει τον εν ασφαλεία διαμαρτυρόμενο, μια και ο λαός πάλι θα την πληρώσει και όχι αυτοί οι ρεμπεσκέδες!
Προσπαθώ να μην ανησυχώ, αλλά δε μου βγαίνει. Προσπαθώ να βρω παρηγοριά στην ισχύ των Αμερικανών, αλλά θυμάμαι την εισβολή στην Κύπρο και απογοητεύομαι.
«Είμαστε έθνος ανάδερφο» ήταν η μόνη σωστή κουβέντα που είχε πει ο Σαρτζετάκης, ο εκλεγής με πολύχρωμα ψηφοδέλτια πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι μόνο στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να στηριχτούμε και σ’ αυτές όσο είμαστε ενωμένοι κι όχι φυσικά σε πλήρη διάσταση που οι Συριζαίοι καθημερινά καλλιεργούν αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανάμειξη σ’ όποιο εθνικό θέμα υπάρχει.
Τι μου απομένει να συστήσω; Ας διατηρήσομαι τις κομματικές προτιμήσεις, αλλά ας μη κάνουμε ούτε την παραμικρή υποχώρηση, στην ομοψυχία σε ότι αφορά την Πατρίδα. Μην περιμένομε να μας δώσουν κατευθύνσεις Κυβέρνηση και τηλεοπτικοί σταθμοί Αυτοί, έχουν από χρόνια χρεοκοπήσει.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Και η Κυβέρνηση με το κόμμα της, τι κάνει;

  Άιντε πάλι. Πείτε μας αφού έχετε παράπονο, τι προτείνετε σαν καλύτερη δράση/λύση.

  Ακόμη και αυτοί που λένε στα καφενεία «αχ, να με κάνανε μια μέρα πρωθυπουργό, να δεις τι ωραία θα τα έφτιαχνα!» συμπληρώνουνε μετά κάποιες προτάσεις και ιδέες που έχουνε για το πως θα γινόντουσαν καλύτερα τα πράγματα.

  Πείτε μας κάτι λοιπόν. Π.χ. με το θέμα των στρατιωτών, τι θέλετε να κάνει η κυβέρνηση. Τι έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε. Τι θα θέλατε να γίνει και δεν έγινε;

  Απλές ερωτήσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.