Παλιές Απόκριες

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Να σας γράψω μια ιστορία χωρίς αλάτι και πιπέρι, για να επιβεβαιώσετε απλώς ότι η κουζουλάδα μου δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο, αλλά έχει βαθιές τις ρίζες. Είμαι πιστός σ’ αυτήν από την εποχή που μαθητής του δημοτικού μπήκα λαθρεπιβάτης στο “Αγγέλικα” και έφτασα λαθρεπιβάτης μέχρι το Μπρίντεζιτ μέχρι τα σήμερα που επιμένω να παριστάνω το δημοσιογράφο και μέχρι να αποθάνω φαντάζομαι.

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι πριν από χρόνια που δε λέω πόσα και ενώ οι Απόκριες και πάλι πλησίαζαν, αποφάσισα να μασκαρευτώ σε Τουίνγκι. Ήταν δε η Τουίνγκι (για τους νεότερους) μια κοκκαλιάρα Αγγλίδα που τη θεωρούσαν σαν το σούπερ μόντελ της εποχής! Αυτή λάνσαρε και τα μίνι φορέματα, αυτή έκανε τους συμπατριώτες της αλλά και τα σκυλιά τους να ξερογλύφονται για τα μόνο με δέρμα καλυμμένα μπούτια της!

Η απόφαση μου πάρθηκε επειδή στην παρέα όλοι με φώναζαν “Λιανό”, παρά το ομολογουμένως λόγω της κολύμβησης και της συνεχούς πεζοπορίας καλοσχηματισμένο σώμα μου. Πρώτα απευθύνθηκα στην Άννα τη Βαρζανκιάν, την καλή και απίστευτα σέξυ φίλη μας και της πήρα ένα φόρεμα με κλαδιά και λούλουδα.

Τη βραδυά που ετοιμαζόμασταν όλοι μαζί να βγούμε και να πάμε στο τότε Ξενία που οργάνωνε ένα χορό με τους “Sounds”, ο γυναικείος πληθυσμός της συντροφιάς είχε πέσει επάνω μου, μου φόρεσαν περούκες, μου έκαναν ένα πλήρες μακιγιάζ και έτσι εμφανίστηκα στην κατάμεστη αίθουσα με τα τριχωτά μου μπούτια να ανταγωνίζονται το φουσκωτό κοντομάνικο και τις παπουτσάρες μου, μια και γόβες στα μέτρα μου δεν μπόρεσα να βρω.

Έσκισα μεν, ξεπάγιασα δε και μετά τον πρώτο χορό τρύπωξα σε ένα δωμάτιο για να βάλω τα ρούχα μου που τα κουβαλούσα. Βέβαια ήμουν κάπως περίεργος με το κλειστό πουλόβερ και τα κόκκινα χειλάκια και τα βαμμένα μάτια, αλλά αυτό σημασία δεν είχε.

Πιο σημαντικό ήταν να προσπαθήσω από την πρώτη μέρα να κόψω το “Τουίνγκι” που είχε αντικαταστήσει το “Λιανός”.

Ε ρε χρόνια αξέχαστα!

Comments

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΛΕΤΑΚΗΣ    

    ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ…ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ..ΤΑ ΑΝΑΖΗΤΩ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.