Πέστε και καμιά σοβαρή κουβέντα

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα λέγονται και γράφονται για την υπόθεση της Novartis και καταλήγω στο συμπέρασμα όλων των Ελλήνων. Ή τουλάχιστον εκείνων που είναι φανατικά κατά της διαφθοράς.

Δεν έχω πεισθεί. Πιο πολύ νομίζω ότι πρόκειται για μια κακοσχεδιασμένη μπούρδα – με τους προστατευόμενους μάρτυρες, τις δηλώσεις του Υπουργού περί μεγίστου σκανδάλου ενώ δεν μπορεί να έχει διαβάσει ούτε καν τη δικογραφία, την επίσκεψη Γεωργακόπουλου στον Άρειο Πάγο κλπ, κλπ – παρά για μια σοβαρή προσπάθεια καταπολεμήσεως της διαφθοράς. Αυτής της διαφθοράς που είμαστε όλοι θύματά της, αυτής της καταπολέμησης που περιορίστηκε μόνο στον Τσοχατζόπουλο, τη χυδαία γυναίκα του, τον Σμπώκο.

Ευθέως δεν εμπιστεύομαι φίλοι την κυβέρνηση. Ούτε τη μπόρεση ούτε και τη διάθεση έχει να ξεκαθαρίσει το βόρβορο.

Δεν εμπιστεύομαι γενικά το πολιτικό σύστημα και για τους ίδιους λόγους. Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές και πρέπει κάτι να έχει να λέει από τα μπαλκόνια που να ενισχύει τις απόπειρες διχασμού των Ελλήνων. Είναι όμως και απολύτως βέβαιο ότι θα του γυρίσει όπως το μπούμερανγκ, κατά τη συνήθη κοινότοπη έκφραση.

Μακάρι να είχε στοιχεία! Μακάρι να βλέπαμε και κάποιους να απολογούνται. Όμως, και θυμηθείτε το: Θα τη θάψουν και την υπόθεση αυτή μόλις δουν ότι δεν αντέχει στο φως του ήλιου.