Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας μας ο Στέλιος Σκλαβενίτης κατέληξε στο νοσοκομείο Υγεία χθες το πρωί λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη αντιστάθηκε στην οικονομική κρίση με μεγάλη επιτυχία, πριν 12 χρόνια και λίγο πριν τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου Σπυρου Σκλαβενίτη είχε γίνει πρόταση εξαγοράς του ομίλου από μεγάλη πολυεθνική εταιρία, τότε τα αδέρφια Σκλαβενίτη, Στέλιος, Μαρία Γεράσιμος και Βίκυ διαχώρισαν την θέση τους από τους υπόλοιπους μετόχους και με την αγορά των μετοχών τους ανεξαρτητοποιήθηκαν και συνέχισαν την δική τους πορεία.

Μεγάλο βήμα στην επιχειρηματική τους δράση ήταν η εξαγορά του ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος πριν δυο χρόνια και αυτή την στιγμή ο όμιλος Σκλαβενίτη απασχολεί 23.000 εργαζόμενους καθιστώντας τον όμιλο ως τον μεγαλύτερο εργοδότη του ιδιωτικού τομέα στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος το 2017 και μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία που είχε το 2016 έκανε 100 προσλήψεις για τα νέα καταστήματα που απέκτησε με την εξαγορά της Carrefour Μαρινόπουλος.

Ελπίζω ο θάνατος του συγκεκριμένου επιχειρηματία ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους αλλά και ηθικούς επιχειρηματίες στην χώρα να μην σταματήσει την επιτυχημένη πορεία του ομίλου και τα αδέρφια του να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που προχώρησαν τόσα χρόνια.

Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλη ατυχία σε αυτή την χώρα; Ένας από τους πλέον πετυχημένους επιχειρηματίες της χώρας να πεθαίνει από αναπνευστική λοίμωξη την ώρα που ο όμιλος του διαψεύδει οποιαδήποτε κρίση και όντας Ελληνική επιχείρηση καταφέρνει να ανθεί και να δίνει ένα «κακό» παράδειγμα για το πως η κρίση δεν μπορεί να επηρεάσει μια Ελληνική επιχείρηση; Είναι κάτι άλλο;

Άγνωστο, το ιατρικό ανακοινωθέν πάντως είναι ξεκάθαρο όμως τα ερωτήματα παραμένουν.

Ακολουθεί το Ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία όπως το διαβάσαμε

«Ο κος Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας.»