Ο Τσίπρας μας μοιάζει

Σταματήστε να παραπονιέστε κι απολαύστε τις επιλογές μας

??? ????????????????
??? ????????????????

Έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω να παραπονιέστε καθημερινά για τον Τσίπρα αλλά και όλους τους άλλους πολιτικούς όλων των κομμάτων που εσείς ψηφίσατε και εκλέξατε. Σας φταίνε όλοι αλλά τους ψηφίζετε εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να αλλάζει κάτι.

Μάλλον ψέματα. Άλλαξε κάτι: Χρεοκοπήσατε τη χώρα! ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ! Όχι οι πολιτικοί. Αφού εσείς τους δώσατε την ψήφο σας ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα να παραπονιέστε. Ξέρετε γιατί;

Γιατί πρώτον δεν το κάνατε μόνο μία φορά, δεύτερον διότι είστε όμοιοι με εκείνους κι είναι όμοιοί σας από τα σπλάχνα σας βγαλμένοι και τρίτον διότι καλά σας τα έλεγε ο Πάγκαλος: Όλο και κάποιο διορισμό κονομήσατε.

Όταν κοιτάς το μικροσυμφεροντάκι σου και όχι το καλό της πατρίδας, γιατί περιμένεις να σε συμπονέσουν για αυτά που τραβάς; Και πριν βιαστείς να μου πεις «εγώ δεν…» σκέψου λίγο καλύτερα και θα θυμηθείς πού έσκυψες το κεφάλι και πότε για να την ψιλοβολέψεις.

Εκείνο βέβαια που με διασκεδάζει περισσότερο είναι κάτι πρώην Πασοκάρες του ’81, σημερινοί 70άριδες που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και μιλούν για «σιωνιστές» και «εθνομιδενιστές» όταν οι ίδιοι ψήφιζαν την Πασοκάρα που χρεοκόπησε μαζί με όλους τους άλλους τη χώρα (αλλά έχει ένα μερίδιο ευθύνης παραπάνω κατά μεγάλο ποσοστό). Τα ίδια καθίκια είναι όλοι ανεξαρτήτως (κανενός) κόμματος. Καλά να πάθετε όμως και πληρώστε τα. Εγώ πληρώνω χωρίς να φταίω και μπορώ τουλάχιστον να κοιτάω δίχως τύψεις τον καθρέφτη μου.

Μετά από όλα αυτά μου έχετε και το θράσος να παραπονιέστε που ανεβάσατε στην εξουσία έναν σαλτιμπάγκο ημιμαθή που σας χάιδευε τα αυτιά; Βρίστε ελεύθερα και αχαλίνωτα αλλά από τον καθρέφτη σας δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Τι; Γιατί κι από πού κι ως που σας κρίνω; Επειδή μπορώ.

«Αν έχεις ανίδεους εγωιστές πολίτες θα λάβεις ανίδεους εγωιστές πολιτικούς» George Carlin.