Ο Τσίπρας αν πέσει θα είναι μόνο από τους πλειστηριασμούς

Είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τους Έλληνες στο δρόμο - για όλα τα άλλα στα παλιά τους τα παπούτσια

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

Ο Έλληνας είναι ένα περίεργο ζώο άγριο κι επικίνδυνο (όπως κάθε Βαλκάνιος) που βρίσκεται ωστόσο σε διαρκή «χειμερία νάρκη» εδώ και τουλάχιστον 70 χρόνια. Από όταν άρχισε η περιβόητη αντιπαροχή του Καραμάν – Αλή, του πολυχρονεμένου μας Βεζύρη – Εθνάρχη, ο Έλληνας έφαγε τον αγλέορα.

Η καταπάτηση πήγε σύννεφο, τα αυθαίρετα φύτρωναν και φυτρώνουν σαν μανιτάρια, τα δάση κάηκαν, οι παραλίες τσιμενταρίστηκαν, τα νεοκλασικά γκρεμίστηκαν και το όλο πακέτο μοιάζει σαν να περιγράφει κάποιος σκηνές από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: Την Ελλάδα την πήρε ο διάολος και τη σήκωσε κυριολεκτικά.

Αυτό όμως είναι το φοβερό: Το ότι δηλαδή ο Έλληνας τη μεγάλη καταστροφή που ήταν η οικοδομή και διέλυσε πρωτίστως την αισθητική του, την ονόμασε «χρυσά χρόνια» και η ασυδοσία έγινε συνώνυμο της φυλής μας.

Είναι δε εξόχως κωμικό πως στις 4 Αυγούστου του 1960 απαλείφθηκε από το Larousse Dicionnaire η ερμηνεία της λέξης Grec (Έλληνας) ως συνώνυμο του απατεώνα, λωποδύτη και παλιάνθρωπου. Ως τότε στο λήμμα αυτό, αυτή ήταν η ερμηνεία και απαλείφθηκε τη δεκαετία που ουσιαστικά εξερράγη το μεγάλο φαγοπότι του «χτίστε και κλέφτε». Ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που ανταποκρινόταν στο μέγιστο δυνατό προς την αλήθεια…

Το τι έγινε δεν περιγράφεται αλλά αρκεί μια ματιά γύρω σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας για να καταλάβεις τι συνέβη σε αυτόν τον τόπο. Καταστρέψαμε ότι υπήρχε και είναι πραγματικά θαύμα πώς γλύτωσαν διάφορα μνημεία (όχι και όλα), από τη μανία των εργολάβων.

Μανία. Φοβερή λέξη. Είναι ακριβώς αυτή που θα πιάσει τους Έλληνες μόλις αρχίσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί. Διότι αν υπάρχει κάτι που παρήγαγε ο Έλληνας στην ανθρωπότητα μαζικά τις τελευταίες επτά δεκαετίες, είναι μόνον μπετά. Δεν προσφέραμε τίποτε απολύτως άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Κι όχι μόνον τούτο: Οι δύο πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η κλωστοϋφαντουργία και η αγροτική παραγωγή.

Τώρα λοιπόν ο συμπαθής και άμοιρος Τσακαλώτος τα έβαλε με τον Ντράγκι καθώς νιώθει τον τρόμο αυτής της μανίας που τον περιμένει όπως και τους υπολοίπους αλλά και κάθε κυβέρνηση που θα πιάσει στα χέρια της το Τοτέμ του μέσου Έλληνα: Το διαμερισματάκι του και την οικοδομή του. Οποιαδήποτε γερομουράκλα στην Ελληνική επικράτεια που έχει χτίσει έστω κι ένα μπετό, αναφέρεται με τη λέξη «Εθνάρχης» στον Καραμανλή τον Κωνσταντίνο ακόμη κι αν δεν τον ψήφιζε.

Θυμηθείτε τι έχει να γίνει από δω και στο εξής. Εγώ αν ήμουν ο Τσίπρας, θα προτιμούσα να κάνω «ηρωική έξοδο» αντί να φορτωθώ την πρόκληση της μανίας αυτής που θα σαρώσει και δέκα κυβερνήσεις αν χρειαστεί.

Τα χειρότερα είναι μπροστά κι έρχονται.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Μανία. Φοβερή λέξη. Είναι ακριβώς αυτή που θα πιάσει τους Έλληνες μόλις αρχίσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί.

  Μπα, αμα είναι ηλεκτρονικοί και ήσυχοι οι πλειστηριασμοί, τίποτα δεν θα γίνει.

  «The boiling frog is a fable describing a frog being slowly boiled alive. The premise is that if a frog is put suddenly into boiling water, it will jump out, but if the frog is put in tepid water which is then brought to a boil slowly, it will not perceive the danger and will be cooked to death. The story is often used as a metaphor for the inability or unwillingness of people to react to or be aware of threats that arise gradually.»

  Εξάλλου :
  http://www.kathimerini.gr/889689/article/oikonomia/epixeirhseis/voytia-stoys-pleisthriasmoys-akinhtwn

  οι πλειστηριασμοί ήταν πριν λίγα χρόνια πολύ περισσότεροι και δεν κουνήθηκε φύλο (52.000 πλειστηριασμοί το 2009 και τώρα μιλάμε για πολύ λιγότερους). Τα είπαμε και την άλλη φορά, όλα είναι «είδηση» μόνο όταν αποφασίσουν τα μέσα και οι περιστάσεις να αναδειχθεί το θέμα. Όλα θα παιχθούν στο πόσο θα τσιμπήσει ο κόσμος και τώρα που δεν θα υπάρχουν «συγκλονιστικές» εικόνες έξω απο τα δικαστήρια με αλληλέγγυους να παίζουνε ξύλο με την αστυνομία, η «είδηση» θα είναι πλέον δύσκολο να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο «συγκλονισμού».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.