Ο Μίκης μίλησε ενωτικά, όχι φασιστικά!

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Στο παρελθόν, έχω διαφωνήσει πολλές φορές με τα λεγόμενα του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με τις πολιτικές του κινήσεις.

Όμως τώρα το ένστικτο και η αγάπη του προς την πατρίδα μίλησαν και το αποτέλεσμα ήταν άριστο.

Δεν θα σταθώ στην μεγάλη και αδιαμφισβήτητη ιστορία του, την οποία από την ημέρα του συλλαλητηρίου, κυρίως οι πρώην φίλοι του Αριστεροί, θέλουν να διαβάλουν, κάτι το οποίο φυσικά και δεν μπορούν να κάνουν, ούτε στα συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο του αλλά στην ομιλία που έκανε την Κυριακή στο Σύνταγμα την οποία και δεν ξέρω ακριβώς για ποιον λόγο, πολλοί θέλουν να την ταυτίσουν με τον φασισμό όπως και το ενάμιση εκατομμύριο κόσμου που πήγε εκείνη την ημέρα στην πλατεία.

Ο Μίκης μίλησε πατριωτικά, ενωτικά, λογικά και με λόγια που δεν ανταποκρίνονται σε καμία κομματική ιδεολογική γραμμή όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα ταυτίσουν με κάτι τέτοιο και κάποιοι άλλη θέλουν να τα υιοθετήσουν.

Η ομιλία του ήταν αφιερωμένη στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όχι στον Χίτλερ ούτε στον Μαρξ

Ο λόγος του ήταν ενωτικός και ειρωνικός ως προς όλους όταν αρχίζοντας είπε

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου… φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου»,

Αναγνώρισε τα λάθη των Ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες μέχρι πρότινος δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ανασκευάσουν ως προς τους ξένους την ανιστόρητη θέση των Σκοπιανών.

«Πρέπει κι εμείς να αναγνωρίσουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη το γεγονός ότι επιτρέψαμε να ανατρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών με τις ιδέες που ανέφερα, ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο, ή ακόμη και άδικο, να ζητάμε από αυτούς να αλλάξουν το όνομά τους που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους. Και να έχουμε φτάσει σε θλιβερό σημείο, που μας θίγει ως λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας».

Ποια από τα παραπάνω λόγια κύριοι και κυρίες τις κακώς εννοούμενης αριστεράς γιατί αριστερά δεν είναι αυτό που έχουμε σήμερα, θεωρούνται φασιστικά; Όντως γιατί πρέπει να απολογηθώ για τον πατριωτισμό μου σε εσάς; Ποιος σας έχρισε δικαστές και τιμωρούς της ελευθερίας  της σκέψης και των επιλογών μου που δεν συνάδουν με τις κομματικές σας γραμμές;

Μήπως τελικά το ζητούμενο των επικριτών του Μίκη είναι ακριβώς αυτό; Να κατεβάσουμε αδιαμαρτύρητα τα παντελόνια μας;

«Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και παράλληλα εμείς να παραμένουμε πάντα πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και να μη συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια άλλη, νόθα Μακεδονία. Γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».

Από που και ως που η παραπάνω άποψη αναιρεί την ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη όταν ο ίδιος σέβεται την άγνοια των Σκοπιανών και προτείνει απλά μια συγκεκριμένη εθνική γραμμή, ασχέτως του ονόματος που θα δοθεί στο νέο αυτό κρατικό μόρφωμα;

Αναφερόμενος στις υποτιθέμενες παραχωρήσεις του Ζάεφ είπε

«Για εμάς είναι ντροπή ακόμη και να αναφερθούμε σε αυτό, αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου και της όποιας λεωφόρου είναι στη δική τους αποκλειστική ευχέρεια να αλλάξει ξανά αμέσως μόλις επιτύχουν τους σκοπούς τους. Αλήθεια, τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας»

Μήπως τελικά το ζητούμενο των επικριτών του Μίκη είναι ακριβώς αυτό; Να κατεβάσουμε αδιαμαρτύρητα τα παντελόνια μας;

«Η κατάσταση της συνέχισης του status quo και της ειρηνικής συνύπαρξης πρέπει να θεωρηθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην ιστορία, δεν νομίζω ότι μας αφορά».

Που ακριβώς θεωρείτε ότι φασίζει ο λόγος του όταν αναγνωρίζει έμμεσα και ο ίδιος πως βρισκόμαστε προ ειλημμένων αποφάσεων και ότι είναι στο χέρι μας να αρνηθούμε για εμάς τους ίδιους πάνω από όλα τις αλυτρωτικές  θέσεις των Σκοπιανών κάτι που θα μας δώσει την αυτονόητη θέση ισχύος στο θέμα;

«Σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω απόλυτα ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες.

Γιατί όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη από πατριώτες.

Οι Ελληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος. Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός».

Που βρίσκεται ο διχασμός και η φασιστική διάθεση την ώρα που απευθύνεται σε Έλληνες και όχι σε κομματικούς στρατιώτες;.

Δυστυχώς, δυστυχώς και πάλι δυστυχώς η αριστερά βλέπει το θέμα όχι εθνικά αλλά κομματικά.

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να βαφτίσει την πλειοψηφία των Ελλήνων ως φασίστες και όχι να καταλάβει τα λάθη που έχει κάνει η ίδια.

Δυστυχώς, δυστυχώς και πάλι δυστυχώς η αριστερά προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της κάνοντας νέα λάθη τα οποία θα την ρίξουν στο τέλος στην αφάνεια την ώρα που θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ακροδεξιές αντιλήψεις στον αγανακτισμένο κόσμο όχι επειδή αγαπάει τον φασισμό αλλά επειδή έχει αρχίσει να συχαίνεται την άνανδρη και ανθελληνική στάση της αριστεράς.

Ένα κυρίες και κύριοι είναι γεγονός, ότι αν σας πω αυτή την στιγμή ότι δεν πρέπει να σκέφτεστε ελέφαντες, το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό είναι οι ελέφαντες.

Η αριστερά αυτό κάνει αυτή την στιγμή, φωνάζει χωρίς καμία λογική και λέει δεν πρέπει να σκέφτεστε φασιστικά και το μόνο που προβάλει είναι τον φασισμό.

Η ίδια έχει δημιουργήσει το θέμα καταργώντας το αυτονόητο που μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσχυε, ότι δηλαδή το να αγαπάς την πατρίδα σου σε κάνει σωστό και ενάρετο πολίτη και όχι φασίστα.

Προς θεού αλλάξτε τροπάριο γιατί κάποια στιγμή θα βρεθείτε προ των ευθυνών σας.

Comments

  1. Α. ΑΛΕΞ.    

    ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ. ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ. ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΟΥ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.