Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Μια που κάναμε αρχή χθες με το δήμαρχο Ηρακλείου, κ Βασίλη Λαμπρινό, λέω να συνεχίσομε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, έναν από τους πιο εργατικούς και δραστήριους ανθρώπους που ξέρω.

Με το Σταύρο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια τώρα. Η φιλία μας ξεκίνησε απ’ όταν εγώ -φανατικός νεοδημοκράτης τότε- τον παρουσίασα στους συντοπίτες του Αρχανιώτες, με την ευκαιρία που είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχός τους, υποστηριζόμενος από το τότε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ. Δέσαμε μετά, όταν του πήγα την κ. Μπακογιάννη ως υπουργό Πολιτισμού και την κ. Νατάσσα Καραμανλή, σύζυγο πρωθυπουργού τότε. Περάσαμε και κάποιες περιπέτειες μαζί στις Βρυξέλλες αργότερα, άρα και δικαιούμαι σήμερα, να του μιλάω φιλικά και στον ενικό, παρ’ όλο που αυτά τα πράγματα λίγοι τα ξέρουν κι ακόμη λιγότεροι τα θυμούνται.

Λοιπόν, Σταύρο, σ’ έβαλα στην άκρη της πέννας μου σήμερα για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι για να επαινέσω την εργατικότητά σου, κι ο δεύτερος για να σημειώσω το με πόση επιτυχία διατηρείς μεν τις κομματικές σου πεποιθήσεις, δεν δεσμεύεσαι όμως ούτε απ’ αυτές, ούτε από καμιά άλλη.

Κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια τώρα παρακολουθώ τη δράση σου και πόσα χρόνια σου λέω ενδόμυχα «μπράβο σου». Κι αυτό επειδή ζήτημα να σ’ έχω δει προσωπικά δυο ή τρεις φορές από τότε που για πρώτη φορά ανέλαβες τις ευθύνες, της Περιφέρειας Κρήτης.

Νομιμοποιούμαι επομένως μια και ούτε ρουσφέτια σου έχω ζητήσει, ούτε πρόκειται να σου ζητήσω, να σε βγάλω στον αφρό σήμερα και να σου πω ένα μεγάλο μπράβο. Τα καταφέρνεις περίφημα. Αυτά και τίποτε άλλο, εκτός αν συνοδεύονται με κρασάκι στον «Λύκαστο».