Ο κύριος Φώτης Κουβέλης

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Δεν ξέρω γιατί τα έχετε βάλει όλοι με τον κύριο Φώτη Κουβέλη. Δεν θα τον υπερασπιστώ ως φίλο μου, από πολλά χρόνια τώρα, ούτε ως συμπαρουσιαστή βιβλίων, ούτε ως δικηγόρο (αμισθί) των περιφερειακών εφημερίδων. Από την άλλη μεριά η αντιπάθειά μου για τον κύριο Καμμένο, έχει δηλωθεί και εκδηλωθεί πολλές φορές. Τέλος, δεν ξέρω και δεν ρώτησα για να μάθω, γιατί αρνήθηκε παλαιότερα την Προεδρία της Δημοκρατίας και δέχτηκε σήμερα να είναι υποτελής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ξέρω όμως και θέλω να τονίσω την εντιμότητα αυτού του ανθρώπου, χωρίς να ερμηνεύω τις πολιτικές του σκέψεις. Βεβαίως δε, καθόλου δεν με απασχολούν τα όσα του σέρνουν τα αθηναϊκά κανάλια – ούτε και εμείς οι ίδιοι. Θα τον τιμώ πάντοτε για την πέραν κάθε αμφισβητήσεως εντιμότητα του, και την ευρύτητα της Παιδείας του. Από κει και πέρα ότι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά ούτε τον αφορά η γνώμη μου, η οποία για να σας θυμίσω, είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι πραγματικό δείγμα προς αποφυγήν.

Άστε λοιπόν τον κύριο Κουβέλη ήσυχο για να δούμε τι θα καταφέρει – αν καταφέρει τίποτα – στο εξαιρετικά ευαίσθητο τις μέρες μας, υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κι επειδή ξέρω ότι θα διαβάσει αυτές τις γραμμές του κάνω μια μόνο υπόδειξη που αφορά στη θριαμβευτική υποδοχή του στη νέα του θέση: timeo danaos et dona ferentes (Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες). Τίποτα άλλο από μένα. Για σήμερα.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Δεν ξέρω γιατί τα έχετε βάλει όλοι με τον κύριο Φώτη Κουβέλη.

  Ο Κουβέλης τα έχει βάλει με τον Κουβέλη. Τα δικά του λόγια χρησιμοποιούν οι επικριτές του. Όταν πας και συνεργάζεσαι με αυτούς που παλαιότερα κακολογούσες, τι περιμένεις, να σου πουνε και μπράβο;

  Και βγαίνει και η κόρη του και ειρωνεύεται και για «ξυδάκι» σε όσους γκρινιάζουνε. «Ωραία» πράγματα.

  >Από την άλλη μεριά η αντιπάθειά μου για τον κύριο Καμμένο, έχει δηλωθεί και εκδηλωθεί πολλές φορές.

  και από τον κύριο Κουβέλη έχει εκφραστεί η ίδια αντιπάθεια, επίσης :p

  > Ξέρω όμως και θέλω να τονίσω την εντιμότητα αυτού του ανθρώπου, χωρίς να ερμηνεύω τις πολιτικές του σκέψεις. Βεβαίως δε, καθόλου δεν με απασχολούν τα όσα του σέρνουν τα αθηναϊκά κανάλια – ούτε και εμείς οι ίδιοι. Θα τον τιμώ πάντοτε για την πέραν κάθε αμφισβητήσεως εντιμότητα του, και την ευρύτητα της Παιδείας του. Από κει και πέρα ότι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά ούτε τον αφορά η γνώμη μου, η οποία για να σας θυμίσω, είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι πραγματικό δείγμα προς αποφυγήν.

  και μέσα σε αυτούς που λέτε οτι είναι » πραγματικό δείγμα προς αποφυγήν» προσχώρησε και ο κύριος Κουβέλης τον οποίον «τιμάτε».

  Αυτά τα πράγματα όμως είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα. Δεν μπορεί να είναι και αξιότιμος και » πραγματικό δείγμα προς αποφυγήν» ταυτόχρονα.

  > Άστε λοιπόν τον κύριο Κουβέλη ήσυχο για να δούμε τι θα καταφέρει – αν καταφέρει τίποτα – στο εξαιρετικά ευαίσθητο τις μέρες μας, υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  Ελπίζω τουλάχιστον να καταφέρει να κάνει τον Καμμένο να ντυθεί σαν πολίτης και να μην ακολουθήσει και αυτός την μόδα με τις δανεικές στρατιωτικές στολές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.