Ο «Κλάδος Ελαίας»

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Οι παλιοί Κρητικοί έλεγαν πως «ο Τούρκος μπάλα θέλει» και με τη «μπάλα» εννοούσαν φυσικά το βόλι από τα εμπροστογεμή τους όπλα.

Σήμερα εξελιχτήκαμε! Έχουμε φρεγάτες, F16 ή δεν ξέρω πώς τα λένε, πυραύλους, φοβάμαι όμως ότι η παλιά ρήση δεν έχει χάσει την ισχύ της. Βέβαια δεν μιλώ για τον κακομοίρη Τούρκικο λαό αλλά για την πολιτική του ηγεσία – τον Ερντογάν και τους λοιπούς ομοίους του – που καταδυναστεύουν τόσο τους Τούρκους και προσπαθούν να επεκτείνουν τον ανάλγητο τρόπο σκέψης και στη Συρία ή αλλού.

Βέβαια όλα αυτά υπό την ανοχή ή και την έγκριση της παγκόσμιας κοινής γνώμης που πεντάρα δεν δίνει αν δεν πέσει η βόμβα σπίτι της. Έτσι, μέχρι τη δολοφονική επίθεση κατά των Κούρδων έχουν επονομάσει «Κλάδον Ελαίας»! Βέβαια ο κλάδος δεν μεταφέρεται από κανένα λευκό περιστέρι αλλά  από τις κάννες των αρμάτων μάχης, των ελικοπτέρων και των πολεμικών αεροσκαφών!

Ήλπιζα ότι αυτή η κοροϊδία με το βιβλικό τίτλο «Κλάδος Ελαίας» δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Κι όμως δείγμα και αυτός ο τίτλος της ηθικής κατάπτωσης που ταλανίζει τον πλανήτη ολόκληρο, όχι μόνο δεν σχολιάστηκε αλλά έγινε και απολύτως αποδεκτός από όσους ρυθμίζουν τις τύχες μας.

Άι σιχτίρ ρε κερατάδες!