Ο Καραγκιόζης πετρελαιάς

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Χατζηαβάτης: Πού πας έτσι ντυμένος μάτια μου; Δεν πήρε χαμπάρι ότι οι Αποκριές τελειώσανε και παριστάνεις ακόμη τον Σεϊχη;

Καραγκιόζης: Δεν τον παριστάνω Χατζηχαβιάρη. Είμαι.

Χατζ: Εσύ; Κι από πού ως πού μωρέ;

Καρ: (Τον καρπαζώνει) Να ρε για να μάθεις! Διάβασε και καμιά εφημερίδα για να δεις ότι οι φίλοι του Τσίπρα μου προτείνανε να τους πουλήσω τα πετρέλαιά μου αλλά εγώ αρνήθηκα.

Χατζ: Και πού τα έχεις εσύ τα πετρέλαια ρε Καραγκιόζη;

Καρ: Θυμάσαι ρε άπιστε Θωμά ένα ξεροπήγαδο που έχω κάτω από τη στάνη του Μπαρμπαγιώργου; Ε, αυτό άρχισε να βγάζει πετρέλαιο.

Χατζ: Τι λες ματάκια μου; Έτσι ξαφνικά;

Καρ: Όχι μωρέ! Είχα κλέψει δυο νταμιτζάνες πετρέλαιο για να ζεσταθούμε αλλά με στριμώξανε και τις άδειασα στο πηγάδι. Ύστερα θυμήθηκα την ταινία του Κωνσταντάρα και το «ντούπου – ντούπου» των «πετρελαιοπηγών» του, κι είπα ότι ώρα είναι να γίνω κι εγώ.

Χατζ: Ε, ρε απατεώνα και δεν ντρέπεσαι!

Καρ: (Τον παίρνει στο κυνήγι) Στάσου μωρέ Σκούφια να σου δώσω πετρέλαιο να πιεις και φυσικό αέριο για να φουσκώσεις, που θα με πεις εμένα απατεώνα. Έχε χάρη που δεν έχω καιρό γιατί πρέπει να πάρω το αεροπλάνο, να πάω στο Ριάντ και να κλείσω τις συμφωνίες μου με τους βασιλιάδες και τους πρίγκηπες. Θα κλέψουν αυτοί, θα κλέψω εγώ αλλά όλο και κάτι θα απομείνει να φάει κι ο λαός. Τρεις ολόκληροι ντενεκέδες πετρέλαιο ήταν αυτοί!