Ο Ερντογάν

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ο Δικτάτορας των Τουρκαλάδων, Ερντογάν και η γελοιωδεστάτη συζυγός του ντυμένη στα άσπρα, ωσάν την παρθένα, με μια μαντήλα σφιχτοδεμένη στην κεφαλή της, βρήκαν πάλι χθες ακροατήριο και άρχισαν να βρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ρε μαλάκα και ανόητε, νομίζεις ότι επειδή τα βρήκες με τους Γερμανούς -που στο κάτω κάτω ποτέ δεν τα είχες βάλει- νομίζεις ότι μπορείς να μας φοβίσεις; Ξέρεις ρε τσόγλανε -πόσο ευτυχής είμαι που δε γνωρίζω την διπλωματική γλώσσα;  Ξέρετε λοιπόν ρε τσόγλανε με ποιους θέλεις να τα βάλεις; Ξέρεις πως όσο καλλιεργείς το μίσος μας εναντίον σου, τόσο και πιο γρήγορα θα σε κρεμάσομε, αν δεν προλάβουν οι Τούρκοι να το κάνουν;

Καλά, εγώ δεν ξέρω αν προλάβω να σε δω να σε σέρνουν στους δρόμους και να απολαμβάνουν την διαπόμπευσή σου. Από κάπου όμως σας εθωρώ και θα διασκεδάζω. Ή θα θωρώ τους Ευρωπαίους τρομοκρατημένους να προστρέχουν και πάλι στους Έλληνες για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ή να το χώσουν ακόμα πιο βαθιά.

Ούτε τον ήρωα, παριστάνω, ούτε τον υπερπατριώτη. Ούτε όμως και είμα υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι τους θρασύδειλους που μας κυβερνούν, οι οποίοι σ’ ακούν και δε μιλούν, απασχολημένοι με το να ξεσκονίζουν τις καρέκλες τους.

Τέλος πάντων.Ελπίζω, όπως και όλοι μας ότι δεν θα φτάξομε στον πόλεμο, αν όμως φτάξομε, να ξέρεις ότι θα ΄μαστε εμείς που θα ψάλλομε το «τη Υπερμάχω» στην Αγιά Σοφιά.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  Λίγες μέρες πριν γράψατε : «Απεχθάνομαι βέβαια τη βία και τη χειρότερη μορφή της που είναι ο πόλεμος. »

  Σήμερα γράφετε : «Καλά, εγώ δεν ξέρω αν προλάβω να σε δω να σε σέρνουν στους δρόμους και να απολαμβάνουν την διαπόμπευσή σου. Από κάπου όμως σας εθωρώ και θα διασκεδάζω.»

  Τελικά την απεχθάνεστε ή την βρίσκετε διασκεδαστική;

  > Ούτε τον ήρωα, παριστάνω, ούτε τον υπερπατριώτη

  🙂

  > Ελπίζω, όπως και όλοι μας ότι δεν θα φτάξομε στον πόλεμο

  Δεν σας φαίνεται καθόλου κάτι τέτοιο πάντως.

 2. gazias    

  Τουλάχιστον άστοχη και απρεπής η αναφορά στους γείτονες ως «Τουρκαλάδες», και στην ενδυμασία εκατομμυρίων γυναικών (καλώς ή κακώς, κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά δεν είναι το θέμα αυτό) του κόσμου. Προσβάλλεται όσο θέλετε τον Ερντογάν στην τελική, αλλά όχι ολόκληρους λαούς ή και κουλτούρες.
  Επίσης αν θέλετε να ψάλλεται κάτι (προς εκπροσώπηση άλλων,πήρα το θάρρος γιατί μιλάτε στον πληθυντικό) μπορείτε να ξεκινήσετε με «την ζωή εν τάφω» για τους νεκρούς στο Αφρίν.
  Και μετά το Χριστός Ανέστη να τα πάρουμε με τη σειρά.Είναι και πια επίκαιρα σαν άσματα.Και αφού πιστεύετε στην μετά θάνατον ζωή όπως φαίνεται, μπορεί οι νεκροί από κάπου να σας θωρούν όλους και να μην διασκεδάζουν.

  1. Άνα Ζουμάνη    

   Μα ποιος είστε, ο Έλληνας δικηγόρος των Τούρκων; Και τους Έλληνες όταν τσαντιζόμαστε, Ελληναράδες τους λέμε. Για κόψτε λίγο δηθενισμό, γιατί η μπίχλα της υποκρισίας σας έχει φτάσει ως τα ρουθούνια του Ερντογάν και της γελοίας της γυναίκας του.

   Άνα Ζουμάνη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.