Ο ένοχος

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Επουδενί λόγο θα ήθελα, να ασχοληθώ και σήμερα, με αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε “πολιτική”. Έχω πια απηυδήσει, μετά από 60 περίπου χρόνια που περιβάλλομαι από αυτόν τον χώρο, έχω λοιπόν απηυδήσει να πνίγομαι, να απογοητεύομαι και πάλι να σηκώνω τα μάτια ψηλά. Δεν ξέρω τι μου φταίει! Αυτοί που κατά κάποιο τρόπο μας κυβερνούνε, οι άλλοι που προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας, αυτοί που στις δημοσκοπικές αηδίες δεν αναφέρονται πια, ή όλοι μαζί;

Όλοι μαζί λέω για να τελειώνουμε κι ο καθένας ξεχωριστά. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, άλλος ακόμη περισσότερο. Κανείς δεν ασχολείται με ορμή κι αποφασιστικότητα για τα σπουδαία εθνικά θέματα που απειλούν τη χώρα μας, κανείς δεν σκέφτεται το μέλλον των παιδιών μας, κι η μόνη τους ασχολία είναι το πώς θα βγάλουν ο ένας τα μάτια του αλλουνού!

Ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ σε αυτά τα 60 χρόνια που κολυμπώ σε μολυσμένα νερά, δεν θυμάμαι λοιπόν ποτέ να είχαμε τέτοια συννεφιά! Αφοσιωμένοι ο ένας στον ένα και ο άλλος στον άλλο, σταματήσαμε να σκεφτόμαστε, σταματήσαμε να κρίνουμε και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αναπαράγουμε ειδήσεις που μας έρχονται.

Κι εκεί πάλι δεν τα βγάζουμε πέρα. Άλλος τις ωραιοποιεί κι άλλος τις θεωρεί προειδοποιήσεις του Αρμαγεδδώνα που μας περιμένει, καλά κρυμμένος σε μια γωνιά του δρόμου μας.

Τα φέρνω από δω, τα φέρνω από εκεί, κι άκρη δε βρίσκω. Δεν πειράζει! Για όλα φταίει ο καταραμένος ο νοτιάς που μας ταλαιπωρεί!

Comments

  1. Τασος Κρασσας    

    Αν ολοι αποφασιζανε
    Πατριδα πανω απ’ ολα,
    προβληματα λιγωτερα
    θα ειχαμε σαν Χωρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.