Οι οραματιστές

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Σ΄άλλο σημείο της σημερινής mesogios.gr σας γράφω για τον Γιώργο Χατζάκη, τον οραματιστή μηχανολόγο, που έχει βάλει σκοπό στη ζωή του να αναστηλώσει τους ανεμόμυλους στον κάμπο του Λασιθίου. Όσους περισσότερους μπορεί. Δουλεύει αδιάκοπα και ταυτόχρονα έχει κατασκευάσει αυτά τα υποδείγματα για τα οποία σας έγραψα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές του.

Όμως σήμερα αγαπητέ Γιώργη, θέλω να σε επαινέσω, όχι μόνο για τις προσπάθειές σου, αλλά κυρίως επειδή ανήκεις σε μια πολύ μικρή κατηγορία Ελλήνων, οι οποίοι οραματίζονται έναν μεγάλο σκοπό και πέφτουν με τα μούτρα και μόνο με τα δυο τους χέρια να τον πραγματοποιήσουν.

Εντάξει, ξέρω ότι έχεις βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσπάθειά σου αυτή, μου έχεις εξηγήσει πώς τα πανιά που εφεύρες δεν χρειάζονται μάζεμα κατά τη διάρκεια σφοδρών ανέμων, που όχι σπάνια πλήττουν το Λασίθι.

Αλλά παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειές σου, απεριόριστα θαυμάζω την ιερή εμμονή σου και τη διάθεσή σου να προσφέρεις.

Θαυμάζω ακόμη την προθυμία σου να πας και σ’ άλλα νησιά του Αιγαίου και να φτιάξεις κι εκεί τους μύλους, που από χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί. Και κάθομαι και σκέφτομαι: Αν στην Ελλάδα είχαμε εκατό Γιώργηδες Χατζάκηδες κι ένα κράτος που να τους αγκαλιάζει και να τους βοηθά, τι άλλο θα χρειαζόμαστε για να ξεφύγομε από τις αγχόνες των μνημονίων και τις ορέξεις των αχόρταγων δανειστών; Τίποτε άλλο! Και αυτή η κατηγορηματική διαβεβαίωσή μου, δεν ξεκινά ούτε από υπεραισιδοξία, ούτε από τη φιλία μου προς το Γιώργο.

Πιστεύω ακόμη ότι αυτοί οι εκατό Έλληνες που αναζητώ και υπάρχουν και δουλεύουν σκληρά σε αντίξοες συνθήκες.

Ο Θεός να τους έχει όλους καλά.

 

του Κώστα

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Πιστεύω ακόμη ότι αυτοί οι εκατό Έλληνες που αναζητώ και υπάρχουν και δουλεύουν σκληρά σε αντίξοες συνθήκες.

    Αρκετοί εξ αυτών είναι στο εξωτερικό πάντως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.