Οι αστυνομικοί υπάλληλοι

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Εγώ, ο υποτίθεται πολύπειρος, δεν μπορώ καν να διανοηθώ το πόσο χοντρόπετσοι πρέπει να είναι οι κυβερνώντες, ώστε να μη δίνουν καμιά σημασία στις σοφές ανακοινώσεις που κατά καιρούς εκδίδουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, διαδηλώνοντας ότι είναι συνεργάτες και σύμμαχοι των πολιτών και όχι αντίπαλοί τους.

Θα μου πείτε ο πολιτικός τους προϊστάμενος είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια! Εντάξει, συμφωνώ. Όμως κανείς από όλους όσοι μοιράζονται την εξουσία δεν βρέθηκε να δώσει μια δήθεν απάντηση έστω, στα όσα οι αστυνομικοί καταγγέλουν και για τα όσα διαμαρτύρονται.

“Ποιος ο λόγος να φέρνουμε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, αντιμέτωπους με εξαθλιωμένους πολίτες, των οποίων είτε πλειστηριάζονται τα σπίτια είτε τους κόβουν την ηλεκτροδότηση λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που μας έχουν φέρει; Πως αυτοί οι άνθρωποι θα εμπιστευτούν ξανά το Σώμα μας όταν βλέπουν τους αστυνομικούς αντί να τους προστατεύουν να διατάζονται να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες;”, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Και η κυβέρνηση; Γι’ αυτήν πέρα βρέχει! Μέχρι πότε όμως; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει όλους όσοι ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί χωρίς χειρότερες περιπέτειες.