Οδυνηρό αλλά εφικτό

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Εγώ σας τα έγραψα αγαπητοί φίλοι κι επέμενα στο ότι αν αποδειχθεί κάτι για το σκάνδαλο της Novartis – που πουλούσε για παράδειγμα την ένεση για την ωχρά κοιλίδα 1.800 ευρώ ενώ έκανε (μαζί με το κέρδος της) μόλις 20! – κατά τη συζήτηση στη βουλή θα είναι η πλήρης χρεοκοπία του πολιτικού μας συστήματος.

Από το θάνατο της μικρής Μελίνας, που πιθανότατα οφείλεται στην αναισθησία που της χορηγήθηκε, της αναισθησιολόγου όμως η οποία είναι εξαδέρφη του κυρίου Πολάκη, μέχρι το να στέλνεις στο διάολο τους βουλευτές της αντιπολιτεύσεως η καλλονή αντιπρόεδρος της βουλής με την ξανθιά κόμη, μόνο αυτό αποδεικνύουν.

Κι όμως μεταξύ των τριακοσίων υπάρχουν και έντιμοι και αγωνιούντες για τη μοίρα της Ελλάδας βουλευτές! Όμως πάντοτε «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Πάντοτε!

Τι πρέπει να γίνει; Υποστηρίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να ξεχάσουν και το ποιοί είναι και το τι είναι και για να απομακρυνθούν λιγάκι από τα κόμματά τους, αποδεχόμενοι ότι τα κύτταρα αυτά της Δημοκρατίας έχουν εν πολλοίς καρκινοποιηθεί, να πάρουν ένα νυστέρι και να αρχίσουν να κόβουν μέχρις ότου εμφανίσουν στον ελληνικό λαό νέους οργανισμούς, υγιείς και ακμαίους.

Θα μου πείτε τώρα: Και είναι εφικτά πράγματα αυτά; Ναι είναι! Το ποιός θα βρεθεί όμως να τα εφαρμόσει ιδέα δεν έχω.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Θα μου πείτε τώρα: Και είναι εφικτά πράγματα αυτά; Ναι είναι! Το ποιός θα βρεθεί όμως να τα εφαρμόσει ιδέα δεν έχω

    Το ίδιο αναρωτήθηκε και ο Μαυρογυαλούρος στο τέλος της γνωστής ταινίας και ακόμη, δεκαετίες αργότερα, να βρεθεί κάποιος να κάνει αυτή τη δουλειά. Μήπως να παραδεχθούμε κάποτε οτι εμείς οι πολίτες δεν το έχουμε ζητήσει ποτέ πραγματικά αυτό, αντί να περιμένουμε για το θαύμα;

    https://youtu.be/97jnN5U4MXs?t=1m43s

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.