Να φύγει άμεσα από το Ηράκλειο το πλοίο – βόμβα!

Στην Κύπρο η αντίστοιχη έκρηξη στο Μαρί έγινε σε μή κατοικημένη περιοχή και κόστισε 13 ζωές

??? ????????????????
??? ????????????????

Το πλοίο – βόμβα που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου με 410 τόνους εκρηκτικών θα μπορούσε άνετα να αφανίσει τη μισή πόλη όπως σωστά ειπώθηκε.

Για την ιστορία όμως ας κάνουμε μία αναδρομή στην αντίστοιχη υπόθεση που ανατίναξε κυριολεκτικά τη μισή Κύπρο καθώς οι συνέπειες από εκείνη την έκρηξη ήταν τεράστιες. Ένα αντίστοιχο πλοίο που προοριζόταν για τον Άσαντ το 2009 πιάστηκε από τις Κυπριακές αρχές και το φορτίο του μεταφέρθηκε εντός της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

Η κυβέρνηση Χριστόφια τότε είχε την εντύπωση πως θα έπαιζε ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και αρνήθηκε να παραδώσει το φορτίο στους Αμερικάνους, το τοποθέτησε δε, δίπλα στο εργοστάσιο ηλεκτρισμού της ΑΗΚ (ΔΕΗ Κύπρου σαν να λέμε) το οποίο και τροφοδοτούσε με ρεύμα όλο το νησί.

Ο τότε ΥΠΑΜ της Κύπρου μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως το φορτίο θα μπορούσε να μπει και σε κατοικημένη περιοχή καθώς «δεν ήταν επικίνδυνο»…

Δύο χρόνια μετά και αφού επανειλλημένα η κυβέρνηση Χριστόφια αρνήθηκε να παραδώσει το φορτίο εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις της έναντι του «ξάδερφου Άσαντ» όπως τον αποκαλούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας, συνέβη το μοιραίο που πέραν των νεκρών προκάλεσε και την ολοκληρωτική καταστροφή της ΑΗΚ και ολοκληρωτικό μπλακ άουτ για μήνες. Το νησί τροφοδοτείτο με γεννήτριες επί πολύ καιρό ως την αποκατάσταση. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη στην ιστορία με μη πυρηνικά όπλα και 13 άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους για το καπρίτσιο κάποιων να νομίζουν πως μπορούν να παίξουν ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.

Στο πώς και γιατί έγινε η έκρηξη επισήμως έχει δοθεί μια εξήγηση, αλλά στο γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση Χριστόφια την εθελοντική προσφορά του Θ. Λιόλιου να μεταβεί με δικά του έξοδα στην Κύπρο για να ερευνήσει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων τις συνθήκες της έκρηξης, δεν έχει απαντηθεί ακόμη…

Υπογραμμίζεται πως ο Θ.Λιόλιος επέμενε πως είναι αδύνατον να συνέβη αυτή η έκρηξη με τον τρόπο που επίσημα υποστηρίζεται ακόμη και σήμερα.

Ας μην επαναλάβει η ελληνική κυβέρνηση το λάθος της Κυπριακής κυβέρνησης Χριστόφια γιατί στην δική μας περίπτωση το Ηράκλειο είναι σε απόσταση αναπνοής από το πλοίο – βόμβα και σκεφτείτε μόνο πως στην Κύπρο το ωστικό κύμα έφτασε τα 3 χιλιόμετρα…