Να πιάσομε τις χουρχούδες;

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα -εξεπλάγην θα έλεγα καλύτερα- από μια επιστολή που πήρε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, και με την οποία κάποια δήθεν οργάνωση «Κρητών αγωνιστών, ή επαναστατών, ή κάτι τέτοιο» τον απειλούσε εάν και εφόσον ψήφιζε, την όποια κυβερνητική απόφαση για το Σκοπιανό και εφόσον η απόφαση αυτή εμπεριείχε τον όρο Μακεδονία.

Δηλώνω απ’ αρχής ότι, κι εγώ είμαι απολύτως αντίθετος για το παζάρι που γίνεται για το όνομα και τάσσομαι στο πλευρό όλων όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση να πουλήσει, ή να ανταλλάξει το όνομα μιας από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα όμως και μέχρι τις απειλητικές, στην ουσία ανυπόγραφες επιστολές, υπάρχει μια χαώδης απόσταση. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτοί που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους μεθόδους εκβιασμού, είναι «παληκαράκια της φακής». Ξέρω ακόμη ότι πατριωτισμός τους αρχίζει και τελειώνει στις ανώνυμες επιστολές.

Θα σας πω μόνο κάτι ρε λεβέντες του κερατά. Αν έχομε καμιά πολεμική περιπέτεια θα είστε οι πρώτοι που θα κρυφτείτε στα πιο βαθιά λαγούμια. Κι αν μεταξύ σας υπάρχουν κι ένα δυο ειλικρινείς Κρητικοί, που ξέρουν ότι στη Μακεδονία σκοτώθηκαν 3.015 παληκάρια από το νησί μας στην προσπάθειά τους να την απελευθερώσουν, αυτοί δεν υπολογίζονται. Είναι οι αγαθοί εκείνοι, που θα τους βάλετε μπροστά αν σκουρύνουν τα πράγματα, κι εσείς θα ακλουθάτε από πίσω τους, έτοιμοι να το βάλετε στα πόδια! Μάθετε επιτέλους, συντοπίτες, σε ποιο νησί ζείτε και τα πόσα έχει συνεισφέρει σε αγώνες για τη λευτεριά, σε αγώνες για κάθε μορφής Αντίσταση.

Το Νησί λοιπόν αυτό δεν ανέχεται τους ψευτοπαληκαράδες. Στηρίζεται από αληθινές γυναίκες, από αληθινούς άντρες, που την απόφασή τους για να αγωνιστούν όπου κι αν χρειαστεί, τη βλέπεις μόνο στα μάτια τους.

Αντέστε λοιπόν, να ξύνετε προβιές, παληκαράκια της φακής και μην προσβάλλετε την Κρήτη.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  Τι γίνεται, κάθε μέρα ξεχνάτε όλοι σας τι γράφατε χθες; 🙂

  Σήμερα γράφετε : «Είναι οι αγαθοί εκείνοι, που θα τους βάλετε μπροστά αν σκουρύνουν τα πράγματα, κι εσείς θα ακλουθάτε από πίσω τους, έτοιμοι να το βάλετε στα πόδια! »

  Χθες γράψατε : «-Ε, άντε και πηδήξου μωρή, της είπα δυνατά και απομακρύνθηκα γρήγορα και να μη φάω και ξύλο.»

  Τι από τα δύο ισχύει;

 2. iris    

  Να τις πιάσομε! Να τις πιάσομε! Και πρώτα πρώτα θα περιλάβομε όλα τα θρασύδειλα τρολς. Τώρα που το χάκινγκ γίνεται σιγά σιγά προσιτό και για τους κοινούς θνητούς, θα αρχίσει να πέφτει ξύλο, με τις μαγκούρες, όπως τις λένε στο δικό μου το χωριό.

  1. Oraia ta lete re    

   > Τώρα που το χάκινγκ γίνεται σιγά σιγά προσιτό και για τους κοινούς θνητούς

   Δεν θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε. Είναι γνωστό εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες οτι τα πρώτα «θύματα» των crackers είναι οι «κοινοί θνητοί» (όπως τους χαρακτηρίσατε) που προσπαθούν να παίξουν με τα «user friendly» εργαλεία που βγαίνουνε κατα καιρούς από την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

   Υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα από την εύκολη εξουσία; Όχι βέβαια. Και αυτό το ξέρουνε πολύ καλά οι χειριστές του wetware. 😉

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.