Μια περίεργη φοβία

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Διερωτώμαι – κι ως συνήθως δεν βγάζω άκρη – πόθεν κι από πού ως πού ικανός αριθμός συμπολιτών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα και των λοιπών, θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Εάν είχα την παραμικρή εμπιστοσύνη στις δημοσκοπικές βλακείες που κατά καιρούς δημοσιεύονται, δεν θα ασχολιόμουν με το θέμα. Επειδή όμως δεν έχω κι επειδή συμπολίτες που εκφράζουν αυτήν την άποψη είναι άνθρωποι σοβαροί καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μια περίεργη φοβία πως θα αντιμετωπίσουν ξανά τον κύριο Καρανίκα και τους συνεργάτες του ή συνεταίρους του, τούς έχει καταλάβει.

Φυσικά και δεν θα κάνω προβλέψεις για το ποιος και με τι ποσοστό θα κερδηθούν οι εκλογές – είπαμε, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Και τούτο επειδή μ’ αρέσει μεν να στοιχηματίζω πενταροδεκάρες και να μην πέφτω ποτέ έξω στα ποσοστά των κομμάτων, δεν θεωρώ όμως κιόλας ότι είναι μια σοβαρή συζήτηση που σηκώνει επιχειρήματα, εκτός κι αν οι κόλακες γίνουν περιστέρια.

Ασχοληθείτε, λοιπόν, συμπολίτες με το πώς θα παλέψετε την απάλευτη καθημερινότητα, με το τι και τι μπορείτε να τα φέρετε βόλτα κι αφήστε τις φοβίες. Οι Έλληνες μπορεί να είμαστε ευκολόπιστοι, μπορούμε ίσως να αμφισβητήσουμε στην ανοησία μας το εάν ο ήλιος προβάλλει από την ανατολή, βλάκες όμως δεν είμαστε. Τουναντίον είμαστε ευφυείς μέχρι του σημείου βέβαια του να είναι πανεύκολο στον οποιονδήποτε να εκμεταλλεύεται την ευφυΐα μας.

Το μεροκάματο γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Όπως και η εξαπάτηση, όμως. Τι θα υποδείκνυα; Να αντισταθείτε με όποιον τρόπο νομίζετε πιο κατάλληλο για να διαλύσετε αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που απειλεί τις κεφαλές μας.

Και τότε θα δείτε καθαρά, πεντακάθαρα την αλήθεια.