Μια κοινή γραμμή!

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ομολογουμένως αρχίζω και εκνευρίζομαι με τα όσα γίνονται περί το Σκοπιανό. Ενώ είναι ολοφάνερο ότι ο κύριος Τσίπρας έχει προχωρήσει σε μυστικές συμφωνίες, για τις οποίες ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ενημέρωσε, έρχεται κι ο κύριος Νίμιτς, ο αγράμματος κύριος Νίμιτς, για να μας μεταφέρει τις εντολές των αφεντικών του, οι οποίες λίγο πολύ έχουν εκβιαστικό χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, όπως υπολογίζεται, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες θα διαδηλώσουν στην Πλατεία Συντάγματος τη διαφωνία τους για την παραχώρηση έστω και μιας ρανίδας της Ελληνικής Ιστορίας στους Σλάβους των Σκοπίων.

Δεν είμαι εθνικιστής αλλά ούτε και κατέβασα ποτέ τα παντελόνια μου στους λεγόμενους φίλους μας. Μακάρι να βρεθούν τρόποι συνεννοήσεως και με τους Αλβανούς, και με τους Σκοπιανούς, και με τους Βούλγαρους, και με τους Τούρκους. Μακάρι. Μέχρι σήμερα πάντως το μόνο φώς που έχει φανεί ήταν όταν ο κύριος Πάγκαλος από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έστειλε το μήνυμα: Αφήστε Αμερικανοί και λοιποί τον ελληνικό και τον τούρκικο λαό να τα βρουν μεταξύ τους. Μην ανακατεύεστε.

Βέβαια ο κύριος Πάγκαλος δεν εισακούστηκε. Μας προέκυψε μετά και ο Ερντογάν που στέλνει «κλάδους ελαίας» με τις κάννες των αρμάτων μάχης.

Αυτά είναι γεγονότα. Όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε επιτέλους να χαράξουμε μια κοινή γραμμή για την εθνική πολιτική; Τόσο πια γλυκές είναι οι καρέκλες; Ή βάλανε βενζινόκολλα και κόλλησε όλων ο κώλος σε αυτές;