Μην αμφισβητείτε τον Άδωνη

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Γιατί όποιος αμφισβητεί τον Άδωνη Γεωργιάδη στην Νέα Δημοκρατία διαγράφεται; Πρώτη η Κα Παπακώστα η οποία αμφισβήτησε τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, και ύστερα ο Κος Αντώναρος για τον ίδιο λόγο.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι συνεργάτης του Καραμανλή, και ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε ότι η παρέμβαση του θα προκαλέσει τριγμούς στην ήδη φθαρμένη αντιπολίτευση, όμως κρατώντας με τόσο πείσμα δίπλα του έναν άνθρωπο που ανήκει στην δεξιότερη πτέρυγα του κόμματος, είναι σαν να κάνει στροφή προς αυτή την μεριά.

Υπάρχει η πιθανότητα να θεωρεί ότι η ύπαρξη του Γεωργιάδη ως ενεργό στέλεχος της ΝΔ βοηθά την θέση του κόμματος στα εθνικά θέματα εφόσον ο Κος Γεωργιάδης είναι από τα πιο ενεργά στελέχη και τα πλέον λαοπρόβλητα, για πόσο όμως;

Αν τελικά αποδειχτεί ότι τα ραντεβού του με τον αντιπρόεδρο της Novartis δεν ήταν για να αλλάξουν απόψεις για το θέμα των Σκοπίων αλλά είχαν σχέση με το σκάνδαλο, τότε ποια θα είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως θα μπαλώσει τα αμπάλωτα;

Πιθανώς η διαγραφή του Ε. Αντώναρου ήταν ένα μήνυμα προς την Καραμανλική πτέρυγα το οποίο λέει πως δεν μπορεί κανείς να διαβάλει εκ των έσω την ενότητα του κόμματος για προσωπικό όφελος, σύμφωνα λοιπόν με διαρροές από την πλευρά του προέδρου «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας».

Πριν λίγες μέρες είχα γράψει για την αντιπολίτευση ότι δεν έχει ουσιαστικά ταυτότητα και συγκεκριμένο χαρακτήρα, και αυτό δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη ανθεκτικότητα εφόσον η ίδια παρά την φθορά της, διατηρεί τον χαρακτήρα της και εκτός αυτού παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο σε όλα τα πεδία.

Αν συνεχίσει αυτό το περίεργο κρυφτούλι με τα στελέχη της ΝΔ, και δεν ξεκαθαρίσει το κλίμα γρήγορα, θα φτάσουμε σε κανονικές εκλογές και όχι πρόωρες με μια διασπασμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτή την στιγμή, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο χέρι του μια πολύ κακή τράπουλα που όμως αν την παίξει σωστά, μπορεί να βγει κερδισμένος.

Θα το κάνει αν ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά θέματα του και βοηθήσει με την στάση του την δικαιοσύνη να πάρει σωστές αποφάσεις πάνω στο θέμα του σκανδάλου που απασχολεί πολλά και κρίσιμα μέλη του κόμματος του.

Δηλώσεις του τύπου να ξεμασκαρευτούν οι κουκουλοφόροι είναι το λιγότερο βλακώδεις, ειδικά από την στιγμή που η δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες κινδυνεύουν εάν τα ονόματα τους βγουν στην δημοσιότητα.

Το περισσότερο που μπορεί να είναι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι έμμεσης μορφής απειλές μαφιόζικου τύπου.

Είτε είναι ένοχοι, είτε αθώοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο οι πολιτικοί που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ώρα που έχουν φαγωθεί κάπου 30 δις € σε μαύρο χρήμα, μόνο από μια φαρμακευτική, είναι το λιγότερο αισχρό να ξεσπαθώνουν με αυτόν τον τρόπο για να τους ακούσει ένας λαός που δεν έχει πραγματικά να φάει σε πολλές περιπτώσεις.