Με ειλικρίνεια

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Αγαπητοί φίλοι. Το mesogios.gr ξεκίνησε με μια προυπόθεση: Την απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ μας. Κι έτσι θα συνεχίσομε. Δε νοοείται να προσθέτομε τίποτα στα όσα μας περιβάλλουν.

Όμως και με απόλυτη ευθύνη του γράφοντος ξεκινήσαμε και με ένα άλλο τρόπο: Με έναν υπερβάλλοντα ρομαντισμό που καθημερινά με οδηγούσε σε λανθασμένες αποφάσεις, ή σε μη αποφάσεις. Αυτό τελειώνει σήμερα. Περιθώρια αποτυχίας δεν έχω. Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να διατηρήσω τα τρία ή τέσσερα οχυρά που είναι πάντοτε δίπλα μου και να δώσω τη σημασία που έπρεπε να είχα δώσει απ’ αρχής σ’ αυτά που εγώ θεωρούσα λεπτομέρειες. Στην καλή οργάνωση δηλαδή και στην απ’ ευθείας αντιμετώπιση των  μικρών εκείνων που εντούτοις σου κόβουν τα πόδια.

Διευκρινίζω ότι η Μεσόγειος δεν πρόκειται να κωλώσει: Απλώς θα εναρμονιστεί με κάποιες καταστάσεις που κάποτε έβλεπα ασήμαντες και δεν είναι.

Με την ευκαιρία αυτή και γράφοντας τούτο το κείμενο με τα χεράκια μου, ήθελα θερμά να ευχαριστήσω την Άνα μου, το Γιώργη και το Γιάννη, καθώς και όλους όσοι -και είναι χιλιάδες- μας ακολούθησαν στον ανήφορο. Θα ευχαριστήσω ακόμη την Aegean και τις Μινωϊκές για την πρόθυμη συμπαραστασή τους και θα βεβαιώσω όλους, πως σύντομα, μα πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί, πολύ πιο δυνατοί και πάντα αισιόδοξοι.

«Πάντοτε αδέσμευτοι, ποτέ ουδέτεροι». Εις το επανιδείν λοιπόν.

 

Κώστας Γραμματικάκης

Comments

 1. Καρτέσιος    

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κακώς που τα παρατάτε. Αυτοί που έφυγαν και φταίνε για το κλείσιμο της εφημερίδας (μη νομίζετε πως δεν παρατηρούμε) δεν θα μου λείψουν. Όμως κάποιοι από αυτούς που θα φύγουν τώρα, θα μου λείψουν. Οι παραδόπιστοι, οι νωθροί, οι συμφεροντολόγοι, οι πούστηδες, οι μη ιδεαλιστές, ας φεύγουν. Θα έρθουν άλλοι, καλύτεροι.

  1. Άνα Ζουμάνη    

   Γεια σου Καρτέσιε. Διάβασα του Κώστα το σχόλιό σου, σε ευχαριστεί, αλλά σημειώνει ότι, ουδέποτε στη ζωή του έχει παρατήσει κάτι. Θα το διαπιστώσεις σύντομα και ελπίζουμε στη συνεργασία σου.

   Άνα Ζουμάνη
 2. Γιωργης Κορνελάκης (ο Καλοχωριανός)    

  Γνωρίζω ότι είσαι μαχητής και δεν θα τα παρατήσεις. Ξέρεις ότι σ αγαπώ και σε σκεφτομαι εστω κι αν ειμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρια. Εις το επανιδείν.

 3. Oraia ta lete re    

  Εις το επανιδείν 🙂

  Αν θέλετε μια συμβουλή πάντως, στην επόμενη μετενσάρκωση του μέσου που σχεδιάζετε, ψάξτε το λίγο παραπάνω και πως να το προβάλλετε και πως να το χρηματοδοτήσετε.

  Οι διαφημίσεις ΤΟΠΙΚΩΝ επιχειρήσεων, δεν είναι ντροπή. Ίσα-ίσα προβάλλετε τον τόπο σας και ανθρώπους που θέλουν και αυτοί στήριξη την δύσκολη εποχή που περνάμε.

  Και το facebook δεν νοείται τόσους μήνες που σας διαβάζω να είναι «βαλτωμένο» στα 2300-2400. Όπως θα πάρετε διαφήμιση απο άλλους, έτσι θα πρέπει να βάλετε και εσείς μια δική σας. Να αυξηθούν οι αναγνώστες, να αυξηθεί και η κίνηση και να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

  Στο παραδοσιακό εμπόριο πρέπει να γυρνάει το χρήμα. Στο σύγχρονο εμπόριο πρέπει να γυρνάνε οι επισκέπτες. 😉

  Καλή επιτυχία 🙂

  1. Καρτέσιος    

   Κατ’ αρχάς χρειάζονται συνεπείς συνεργάτες, ένας δυνατός πυρήνας. Αν πάσχει η συνεργασία, αργά ή γρήγορα όλα θα τελειώσουν. Εκεί είδα εγώ το πρόβλημα, αφού με ελαφρά πηδηματάκια την έκαναν ο ένας μετά τον άλλο.

   1. Oraia ta lete re    

    Σωστό και αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές γίνονται πολλά πράγματα τα οποία εμείς σαν αναγνώστες δεν μπορούμε να τα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Ας μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν προστριβές ακόμη και σε απλούστερα συν-εργασιακά περιβάλλοντα, πόσο δε μάλλον σε ένα μέσο ενημέρωσης και άποψης.

    Το οτι κάποιος φεύγει λοιπόν, δεν σημαίνει αυτοδικαίως οτι έχει και άδικο. Οι ισορροπίες δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρηθούν.

    1. Καρτέσιος    

     Γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους πρότεινα έναν δυνατό πυρήνα, οι υπόλοιποι θα έρχονται, θα φεύγουν. Συνεργάτες που αντιδρούν με «κομματική» ή «ιδεολογική» ευαισθησία στις απόψεις των άλλων, δεν είναι κατάλληλοι. Κατάλληλοι δεν είναι ούτε όσοι βιάζονται να τσεπώσουν το μεροκάματο. Κατάλληλοι δεν είναι ούτε όσοι τα περιμένουν όλα έτοιμα. Ως εκ τούτου προσοχή στις επιλογές.

   2. Oraia ta lete re    

    > Ως εκ τούτου προσοχή στις επιλογές.

    Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς οτι αυτό που περιγράφεις είναι το καλύτερο και το ιδανικό, αλλά που να τα βρεις τέτοια άτομα και σε ικανή ποσότητα;

    Υπάρχουν εταιρίες ή πόστα που ψάχνουν για ΕΝΑΝ τέτοιο και δεν βρίσκουν εδώ και χρόνια (π.χ. τοπική αυτοδιοίκηση), πόσο δε μάλλον να βρεις και αρκετούς μαζί και για να κάνεις και «δυνατό πυρήνα».

    Μακάρι να το πετύχουνε, αλλά είναι μάλλον αδύνατον.

    Προσωπικά έχω γυρίσει ένα κάρο μέρη, αν μου ζητούσες να μετρήσω πόσα τέτοια άτομα που περιγράφεις έχω γνωρίσει θα σου έλεγα ούτε 10 άτομα συνολικά, διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της χώρας, και από αυτούς ελάχιστοι παρέμειναν στην χώρα γιατί αυτούς που περιγράφεις οι περισσότεροι τους λένε με μια λέξη: «κορόιδα». Με τέτοια προσόντα, έξω ζεις σαν άνθρωπος, ενώ εδώ απλά είσαι ο χαζός που κάνει υπερωρίες χωρίς να πληρώνεται «για το καλό της εργασίας». Τι να κάτσουνε λοιπόν να κάνουν εδώ;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.