Μετά τη Λαμπρή

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Κατακάθεται στους περισσότερους το Χριστός Ανέστη και η αμείλικτη  καθημερινότητα, τους βαράει κατακέφαλα! Γιατί ρε παιδιά; Η Ανάσταση του Κυρίου δεν είναι ένα γεγονός να μπαίνει από το ένα αυτί μας και να βγαίνει από το άλλο. Αντιθέτως πρέπει να αναπτερώνει τις ελπίδες μας και να μας δίνει δύναμη για να παλεύομε όλους όσοι μας εχθρεύονται.

Ποιοι είναι αυτοί; Ατέλειωτος ο κατάλογός τους. Καμιά τρυφερότητα από πουθενά, κανένα ενθαρρυντικό σχόλιο, καμιά τροφή στις ελπίδες μας. Οι περισσότεροι θέλουν να μας καταπιούν επειδή νομίζουν ότι έτσι θα τραφούν οι ίδιοι. Κι όμως αν περπατάς στους δρόμους, βλέπεις πολλά χαμόγελα. Άλλα υποκριτικά, άλλα εγκάρδια.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι ένα απο τα εγκάρδια αυτά χαμόγελα, είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη μέρα κι αφήστε τους άλλους να χαίρονται τη μοχθηρότητά τους. Σκεφτείτε ότι ένα ταπεινό σπίρτο μπορεί να διαλύσει και το πιο βαθύ σκοτάδι, μπορεί να σας χαρίσει και την δικιά σας όραση.

Με αφετηρία λοιπόν το Χριστός Ανέστη, συνεχίσετε να ανεβαίνετε, χωρίς λαχάνιασμα, και τον δικό σας ανήφορο. Κι ας είναι πιο συχνά τα σώπατα, που θα σας χαρίσουν ξεκούραση και πολλές πολλές ανάσες.

Ούτε κήρυγμα τώρα αποπειρώμαι να σας κάνω, ούτε και έχω μια τέτοια δυνατότητα. Προσπαθώ απλώς να γίνω κι εγώ υποτελής της ιδέας, ότι σ’ αυτήν την πρόσκαιρη ζωή μόνο οι αγώνες έχουν σημασία. Μια ζωή κι εγώ παλεύω και μια ζωή η Ανάσταση αυξάνει τις δυνάμεις μου.

Πάρτε κι εσείς αυτό το μονοπάτι. Κι ας δώσει ο Θεός, μέχρι να μας πάρει κοντά του, να είμαστε όρθιοι. Όρθιοι και αγωνιζόμενοι.

Αυτή είναι η ευχή που εγώ σας δίνω.

 

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > καμιά τροφή στις ελπίδες μας

  και δεν χαίρεστε; Οι περισσότεροι που χρησιμοποίησαν την λέξη ελπίδα, απλά προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν, κυρίως σε προεκλογικά σποτ.

  «Το μέλλον ξεκίνησε» έλεγε ο Σημίτης
  «Μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά» έλεγε ο Καραμανλής
  «Πάμε!» έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου
  «Εγγυόμαστε το αύριο» έλεγε ο Σαμαράς
  «Αυτοδύναμη Ελλάδα» έλεγε ο Βενιζέλος
  «Η Ελπίδα έρχεται» έλεγε ο Τσίπρας
  «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» λέει τώρα ο Μητσοτάκης

  κάποιοι κάποτε το «τερμάτισαν» και τα βάλανε όλα μαζί σαν σλόγκαν : «Σιγουριά – ελπίδα – προοπτική»

  ακόμη λοιπόν αυτά περιμένετε; Δεν βαρεθήκατε; 🙂

  Υ.γ.
  «Δεν βλέπεις λοιπόν καμία ελπίδα;»
  «Η ελπίδα είναι η άρνηση της αλήθειας. Είναι το καρότο που βάζουμε μπροστά από το άλογο για να συνεχίσει να σέρνει το κάρο σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να το φτάσει.»
  «Οπότε τι προτείνεις; Να τα παρατήσουμε;»
  «Απλά λέω οτι θα έπρεπε κάποτε να αφαιρέσουμε το καρότο και να προχωρήσουμε μπροστά με τα μάτια μας ανοιχτά»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.