«Μας την έχετε δώσει» κύριε Νίμιτς!

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Από όσο καταλαβαίνω ο κύριος Νίμιτς ασχολείται μόνο μεταξύ αστακού και αχλαδίου, με το Σκοπιανό. Εικοσιπέντε τόσα χρόνια τώρα ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αμείβεται πλουσιοπάροχα κι όποτε του διώξει του ανιστόρητου κάνει και μια πρόταση – μην ξέροντας καλά καλά που βρίσκεται η Μακεδονία και μην ξέροντας καθόλου τι νιώθουν οι Έλληνες για αυτό το κομμάτι της γης τους. Ιδέα δεν έχει για το πόσοι έχουν σκοτωθεί προκειμένου να απελευθερωθεί αυτή η γωνιά της Ελλάδος, ιδέα δεν έχει ποιός ήταν ο Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, κυρίως ο Αριστοτέλης.

Έρχεται να μας προτείνει μια «κοινά αποδεκτή λύση»! Βρήκε βέβαια και κάνει ο συνταξιούχος διπλωμάτης. Και είναι απορίας άξιο που τόσα χρόνια δεν έχει ανοίξει όπως φαίνεται ούτε ένα βιβλίο Ιστορίας να μάθει πέντε πράγματα.

Αλήθεια κύριε Νίμιτς και κυβερνώντες τι θα πει «κοινά αποδεκτή λύση»; Να παραχωρήσουμε στους Σλάβους που ούτε τριακόσια χρόνια δεν έχουν εμφανιστεί στην περιοχή μας, ή να υποταχθούμε στον μεγαλοϊδεατισμό του Τίτο που τους ονόμασε «Μακεδόνες» έχοντας πάντοτε στο μυαλό του τη Θεσσαλονίκη και την πρόσβαση στο Αιγαίο;

Βρε άντε πνίξου κύριε διαμεσολαβητή. Κι αν δεν θέλεις μια και καλοπερνάς ρίξε μια ματιά στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Ίσως – επαναλαμβάνω – ίσως – τότε κάτι να αντιληφθείς.