Λίγα λόγια για τον Καπετάνιο Κώστα Γραμματικάκη

Αν και τέτοια άρθρα δεν συνηθίζονται ας υπάρξει τούτο για αυτόν ακριβώς το λόγο

??? ????????????????
??? ????????????????

Τον Καπετάνιο τον γνώρισα μέσω του Γιάννη Ζωγραφάκη, μια μέρα που το φεγγάρι δεν βγήκε και η βρόχα έπεφτε ράι-θρου, ενώ έπινε καφέ στου Βασίλη με την καλύτερη τυρόπιτα στο Ηράκλειο που την έχω τσακίσει.

Το λοιπόν, καθόμεθα εις το καφέ του τιτανοτεράστιου Βασίλη (που είναι και εξαίρετος τραγουδιστής και μουσικός) και ο Καπετάνιος μου σκάει ένα χαμόγελο με ύφος «τι είναι πάλι τούτος που μου έφερε ο Ζωγραφάκης».

Του αρχίζω λοιπόν εγώ με τα γαλλικά και το πιάνο μου, το καλό τζάκι από όπου προέρχομαι και τα παρόμοια, να του εξιστορώ πως επιθυμώ ανυπερθέτως την σύναψιν συνεργασίας με καλό σκοπό και τα τοιαύτα.

Σε γενικές γραμμές πήρα την έγκρισή του. Μάλλον.

Ξεκινήσαμε λοιπόν να στήνουμε τη «Μεσόγειο» σε ηλεκτρονική μορφή και ο Μάριος με τον Μάνο, τη Σώτια, τον Οδυσσέα και τα άλλα παιδιά, έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό στην υλοποίηση της προσπάθειας.

Μετά, βγήκαμε στις 17 Ιανουαρίου με μόνη «γραμμή» από τον Καπετάνιο να γράφουμε καλά κείμενα.

Κάπου εκεί λοιπόν αρχίσαμε να δεχόμαστε την αγάπη σας (και το μένος ενίοτε από κάποιους) μέχρι που έφτασαν οι μέρες του συλλαλητηρίου και ο Μεγάλος Μίκης μας τα έκανε μπάχαλο! Εκεί λοιπόν βγαίνει από stop ο Διονέλλης και γράφει το «Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης», γράφει ο Καπετάνιος το «Μεγάλε μας Μίκη», εγώ το «Φασίστες επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη – πιάνουμε πάτο»και ο Ζωγραφάκης το «Ο Μίκης μίλησε ενωτικά, όχι φασιστικά».

Και έγινε της μουρλής.

Πέσανε οι μισοί να φάνε τον Διονέλλη, οι άλλοι μισοί τον Καπετάνιο, εγώ βγήκα να κάνω τον Γκάντι στη μέση του χαμού κι ο Ζωγραφάκης έψαχνε τα τσιγάρα του.

Το λοιπόν: Η «Μεσόγειος» γράφεται ελεύθερα γιατί έτσι θέλει ο Καπετάνιος. Και αν κάποιοι παρεξηγιέστε από τη λογική αυτή και τάχα θίγεστε από το τι γράφουμε, μπορείτε να επιστρέψετε στη δημοσιογραφία του copy paste που είναι και ασφαλής γιατί εγκρίνεται πρωτίστως από το σαβουάρ βίβρ της ελίτ και του ΑΠΕ – ΜΠεεε.

Εμείς εδώ κάνουμε άλλο πράγμα. Το αν θα μας βγει δεν έχει και τόση σημασία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι τώρα περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε. Και κάπως έτσι φτάσαμε κοντά στους 25.000 αναγνώστες σε 20 μέρες.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να καταλάβετε ότι ο Καπετάνιος δεν λογοκρίνει γιατί αν το είχε διαβάσει από πριν… δεν θα το άφηνε να περάσει στη δημοσίευση. Καλημέρα Καπετάνιο!