Λέτε;

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Έστω και εκ των υστέρων ο κύριος Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό. Προσπάθησα να δω την επιτυχία ή αποτυχία της κίνησής του διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων των πέντε που είδε.

Διακινδυνεύω λοιπόν να σας πω ότι είμαι περισσότερο αισιόδοξος παρά απαισιόδοξος. Κάτι διέκρινα σ’ όλες τις δηλώσεις που άκουσα. Μακάρι να μην πέφτω έξω. Και μακάρι να δημιουργήσουμε τώρα ένα εθνικό θα το έλεγα μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τους Σκοπιανούς που όπως έδειξαν τα σημερινά τους συλλαλητήρια μυαλό δεν βάζουν. Μ’ άρεσε επίσης η δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη για το ονοματολογικό που επέμενε να είναι σε μια λέξη.

Φυσικά δεν ξέρω εάν ο κύριος Τσίπρας έχει διάθεση ή αν ήδη ειπώθηκαν αυτά κατά τις κλειστές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ή «μοναχός τον δρόμο πήρε και ξανάρθει μοναχός» για να παραφράσω τον Διονύσιο Σολωμό.

Τέλοσπαντων όμως. Επιτρέψτε μου αγαπητοί φίλοι να διατηρήσω για λίγο την αισιοδοξία μου. Είναι άλλωστε ίδιον των Ελλήνων μόνο την τελευταία στιγμή να συνερχόμαστε.