Κυριακή, αργία

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Να σας ενημερώσω για μια μας απόφαση: Αποφασίσαμε κάθε Κυριακή το mesogios.gr να παίρνει μια διαφορετική όψη! Μακριά από την τρέχουσα πολιτική – εκτός βέβαια κι αν έχομε ένα απολύτως έκτακτο γεγονός – μακριά από τις κοινοτοπίες και κοντά, πολύ κοντά στο παλιό Ηράκλειο. Αυτό που τουλάχιστον εμείς λέμε «παλιό Ηράκλειο».
Χρονογραφήματα του Αριστοτέλη Κ. Γραμματικάκη, προσωπικότητες της παλιάς πόλης και φωτογραφίες της. Θα τα δείτε άλλωστε, ας μην προτρέχω λοιπόν.

Το θεωρήσαμε αυτό απαραίτητο, εφαρμόζοντας μια συνταγή αποτοξίνωσης – όπως πάνω κάτω κάνει και η μεγάλη Σαρακοστή.

Γιατί; Θα με ρωτήσετε. Θεωρούμε δηλητήρια τα όσα μας ποτίζουν κάθε βδομάδα οι πολιτικοί μας; Δε λέτε τίποτα! Προσπαθήστε μόνο να δείτε απανωτά δύο δελτία ειδήσεων κι αν δεν φρικάρετε παντελώς, πηγαίνετε στο γιατρό να σας κοιτάξει!

Έχομε βέβαια και τα υπόλοιπα. Την πατριδοκαπηλεία που πάει σύννεφο, την εθνοκαπηλεία που μοιάζει με καταιγίδα οκτακοσίων και βάλε μποφόρ, την ανοησία που δε θα σταματήσει αν δεν φτάξομε κι εμείς στα όριά της.

Εμείς λοιπόν θα αποπειραθούμε μια περιέργου μορφής «επανάσταση»: Κάθε Κυριακή μακριά από την πολιτικολογία. Και θα δείτε ότι και σ’ εσάς θα αρέσει αυτό και θα αφήσετε μόνο κάποιες συντροφιές θαμώνων των καφενείων να τσακώνονται.